torstaina, heinäkuuta 06, 2006

Jatulinintarhaa kuokkimassa III: vaimoeines

Laaduttoman ohjelmistotekniikan tutkimuksen vastapainoksi päätin jatkaa sosiologian alan kenttäkokeitani riiaamalla genuiinia anglo-kanadalaista datapistettä. Datapiste täydentää tutkimusaineistoani sopivasti valituilla kriteereillä: konservatiivinen, urasuuntautunut, teknillis-tieteellisen koulutuksen omaava. Emilyksi nimeämäni datapiste suorittaa Vancouverin keskussairaalassa ortopedisen kirurgian erikoistumisvaihettaan. Mikä sopii minulle koska polveni ovat olleet mitä parhainta harjoitusmateriaalia ortopedeille.

Tällä kertaa ei odotetusti vedetty baarikiertuetta eikä hc-yötä Rakelin ja Lassin hengessä, vaan nautittiin sivistynyt parin tunnin keskustelupainotteinen illallinen, jonka jälkeen datapiste palautti minut autollaan takaisin kampukselle muiden kaltaisteni seuraan. Suuri oli hämmästykseni määrä kun matalasignaalisen illallisen jälkeen datapiste ennen autosta nousemistani yht'äkkiä kehui niin illallisen kuin seuralaisenkin, otti (matalasignaalisen) fyysisen kontaktin ja pyysi kuin itsestäänselvyytenä minua uudestaan ulos. Jos aion viekastella näiden, tietyillä kriteereillä tarkasteltuna kahta ääripäätä edustavan datapisteen välillä, vaaditaan päänsisäiseltä kontekstinvaihdoltani melko hyvää suoritusta: niin erilaisia nämä kanadanranskalainen ja anglokanadalainen datapiste ovat. Huomaan olevani autuaan tietämätön paikallisista käyttäytymiskoodistoista ja tajusin, etten ole ollut tämän kaltaisilla treffeillä vuosiin: että silleen tutustutaan toiseen ensin niinku ihmisenä.

Emily on joka tapauksessa erittäin älykäs, viehättävä, rauhallinen, joskin aivan järkyttävän urasuuntautunut ihminen -- ja myös ensimmäinen itseäni enemmän tienaava deittini koskaan. Tulevaisuusorientoitunut ihminen unohtaisi tässä vaiheessa tilapäiset ja häilyvät tunne-elämään liittyvät häiriötekijät ja näkisi edessään täydellistä kanadalaista vaimoainesta.

Tässä sitä sitten ihmetellään. Spontaani, räiskyvä ja liberaali Veró, vai rauhallinen, rationaalinen ja konservatiivinen Emily. Lupaan käyttää suurenmoista charmiani ja virheetöntä ulkomuotoani, ja jatkaa kenttätyötä tieteen nimissä myös tulevaisuudessa. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä saan ansioni mukaan eli kengänkuvan persuksiin molemmilta, mikä olisi minulle aivan saatanan oikein.

Sain parisataa dollaria veronpalautusta ja UWaterloon hakemukseni hylättiin.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Onnitteluni veronpalautuksesta (nyt elämä risaiseksi) sekä maltillisen kenttätyön onnistumisesta sangen hyvinmuodostuneen datapisteen lähettyvillä. Ja pahoitteluni UWaterloon hakemuksen hylkäämisestä.

On ilmeistä, että verkkoja on laskettu kalaisille vesille. Melko vonkaleita, sano. Fiilispohjalla eteenpäin. ;)

-J-

11:26 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

jaahans, tieteen nimissä tällaistakin:)

ihan lonkalta ääni verólle. en tiedä miksi.

k-a

12:09 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home