torstaina, marraskuuta 13, 2008

Kolmas syy

Aamupuuron jälkeen alakerran auditorioon virtaa sandaaliväkeä. Itselläni on Karhun lenkkarit jalassa ESD-sandaalien sijaan. Näinä aikoina erikoistuminen on hyvästä.

En saa selvää muodostaako edessä seisova HR-ihminen varjoa vai ei, mutta hänen läppärinsä taustakuvana oleva Kaj Stenvallin ankkamaalaus antaa aiheen olettaa jonkinlaisen vaelluksen kohti sieluttomuutta alkaneen.

Lakitestin mukaan ihmisiä voidaan irtisanoa taloudellisista tai tuotannollisista syistä. Olemme tulleet siihen tulokseen, että todellisuudessa oikean, kolmannen syyn muodostavat esteettiset seikat. Kts. kirjoituksen ensimmäinen kappale.

Muutamia ylemmän tason poikkeuksia lukuunottamatta me olemme kaikki vaarassa muuttua tarpeettomiksi. Under the threat of becoming redundant. Meihin viitataan myös toisella, vielä paremmalla termillä unallocates. Jos jaksaisin, voisin väkertää vaikka antirunon (aika ei riitä haikun väkertämiseen):

Me, an Unallocate.
Reasons?
Economical or Productional?
Aesthetic.

Miten saadaan salillinen tutkijoita riemastumaan? Tarvitaan lienee HR-ihmisen luonne kyetäkseen vailla ironiaa ilmoittamaan, että Firma olettavaa työntekijöiden työskentelevän täysipainoisesti myös irtisanomisen jälkeen.

Nyt juoksujalkaa muuan toimitusjohtajaa noutamaan.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Syy:

Pelle-Okon ykkösboonukset alkoivat näyttää lokakuun myyntilukujen valossa heikoilta. Jotain piti tehdä. Mielellään siten, että tosiasiaa (s.o. ollaan kusessa) ei tarvitsisi kaikelle kansalle kertoa ennen kuin ykkösboonukset on lunastettu.

Kun menee huonosti, tulosvaroitusta voi lykätä hieman leikkaamalla kuluja vaivihkaa. Jos leikkaa väärästä paikasta (tuoteportfolion tekijät, valmistus, myynti, markkinointi), kaikki tajuavat mistä on kyse. Jos hoitaa homman aloittamalla säästökuurin, lakkauttamalla "turhia rönsyjä" ja näyttämällä ovea joillekin propellihattutyypeille jotka eivät vaikuta viivan alle parin vuoden aikajänteellä, valinta on lopulta aika helppo.

Varsinkin jos sattuu löytämään jonkin organisaation nurkan jossa on herraisoherra saatu juuri vaihdettua. Ainahan pomon vaihtuessa uudelleenjärjestellään.

Nothing to see here folks, move along.

Tulosvaroitus tulee sitten ajallaan.

1:46 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tulosvaroitus tulikin sitten aika paljon nopeammin kuin alun perin veikkailin..

5:21 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Ottaen huomioon millaisia lukuja olen kuullut erinäisistä lähteistä, puheet siitä kuinka 100 rendundanttia työntekijää sijoitetaan bisnesyksiköihin saattavat olla suuresti liioiteltuja.

Toisaalta, nyt alkaa olla viimeiset hetket hakea jos haluaa pysyä Firman helmoissa. Vesi vetäytyy kohti ulappaa vauhdilla.

6:04 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ilmainen viisastelu: salama iskee harvoin kahta kertaa samaan paikkaan. Jos Firma tuntuu yhä fantastiselta uramahdollisuudelta ja onnistut huoraamaan itsesi koodiorjaksi jollekin ESAlle, tulevaisuutesi lienee hieman turvallisempi kuin Firman muissa osissa. Eri asia tietysti on, nappaako. Tai kannattaako.

Muutamalla pelimiehellä on jo paikka puhuttuna paremmalla kompensaatiolla sherwoodinkadun tenaattorille. Vain paketti puuttuu.

9:41 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home