lauantaina, elokuuta 30, 2008

Kalliosta Chinatown

Aamulla Radio Peilissä helsinkiläinen käsitetaiteilija valittaa, että Helsingistä puuttuu jännittäviä etnisiä lähiöitä. Ratkaisuksi taiteilija ehdottaa, että Kalliosta tulisi "Itämeren valkoisen helmen" uusi Chinatonwn ja tämän symboliksi Karhupuistoon rakennettaisiin kiinalainen portti.

Portti olisi monikulttuurisuuden, suvaitsevaisuuden ja rauhan symboli, joka tekisi Karhupuistosta osallistuvan lähidemokratian keskuksen ja korostaisi vähemmistöjen oikeuksia omaan kulttuuriinsa.

Hankkeen takana on taiteilijoita, rauhanaktivisteja, toimittajia ja kaupunginosapersoonia. Koska uusi Chinatown vetäisi yritysten liikevaihdon huimaan nousuun, olisi selvää että rikas Helsinki tukisi hanketta avokätisesti ja valtiollakin olisi oma roolinsa.

Chinatownit tapaavat olla monikulttuurisuuden, suvaitsevaisuuden ja osallistuvan lähidemokratian keskuksia, heijastaen yleisemminkin kiinalaista taipumusta korostaa vähemmistöjen oikeuksia omaan kulttuuriinsa, toisin kuin täällä länsimaissa. Ironiamittaristani loppui juuri asteikko kesken.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mua ei häiritsisi tämän palstan hiljaisuus tippakaan, ellei tuosta allaolevasta Blogin pitäjä lausahduksesta tulisi niin pahoja mielikuvia:

Bolginpitäjä riipusteli:
"Kiitos palautteestanne. Lupaan tulevaisuudessakin huoltaa yhtä tarmokkaasti tätä blogia ja häpykarvoitustani."

1:04 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home