perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Palapeli

[Edit: kansandemokratisoitu]

Kuten arvelinkin, eilinen nillitys näyttää seuraavana aamuna jotenkin... epäammattimaiselta.

Kokonaiskuva siitä, mitä oikeasti on tapahtumassa, perustuu joukkoon virallisia tiedotteita, infotilaisuuksia, mutta ennen kaikkea käytävillä ja kahvihuoneissa liikkuvia huhuja. Samoin näkemys siitä, mihin suuntaan asiat ovat kehittymässä. Luottamuksellisuuden estäessä oikeasti analyyttisen arvion tekemistä on tyytyminen erinäisten anekdootteja asioiden tilasta.

Tänä aamuna näyttäisi siltä, että Pahaa Shakkimestarina vastaan käyty sitkeä puolustustaistelu Työläiskaupungin hyväksi on uudessa tilanteessa kääntänyt, ironista kyllä, voimatasapainon päälaelleen. Kovaa peliä -hengessä vaaleanpunaisen paperin myynnissä on tapahtunut yllättävä piikki koillisessa osavaltiossa. Täältä katsottuna numerot näyttäisivät siltä, että uudessa tasapainossa giljotiini tulee iskemään etelämmäksi. Tämä ei tietenkään muuta sitä tosiasiaa, että tutkimuksen suunta on saman rekyylin hengessä reivattu täysin vastakkaiseen suuntaan, pois ohjelmistoista. Tulevaisuuden mandaatti on toimia kooditehtaana, jo aloitetut tutkimusprojektin valmistelut voidaan haudata arkussa maan poveen ja tutkimus valuu rinnoille kuin suomenruotsalainen tasa-arvoministerin avustaja. Tai että laboratorioni, tiimini ja toimeni on lakkautettu.

Nykyiset tiiminvetäjät, jotka tuntevat korkeammat herrat nimillä "Hessu" tai "Jykä", ovat jo saaneet kutsut haastatteluihin. Olenkin viisaasti valinnut juuri sen viikon Punaiselle merelle kohdistuvan sukellusloman ajankohdaksi jolloin kaltaisteni alamaisten tuolileikki alkaa ja päättyy.

Näin muuten olen itse asiassa useammalla kuin yhdellä tavalla tyytyväinen tästä edelleen käynnissä olevasta kokemuksesta. Tosin tämänkin ajan olisi voinut käyttää ceeveen päivitykseen, deliveraabeleiden koodaamiseeen tai tutkimuspaperien kanssa nysväämiseen.

Ja juuri tätä postatessani sain soiton Delhistä ja tämä keskustelu muutti jälleen saatua kokonaiskuvaa. Mutta pitäisi kai yrittää tehdä niitä töitäkin, jos vaikka vaan saattaakseen projektin kohti hautaa.

Tunnisteet:

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Pirkanmaalaisen vesikatastrofin nykytirehtöörit ovat enintään taktikkoja, eivät vähääkään strategeja.

Seuraamme myötätunnolla germanisoidun kalaverkko-osaston puolelta tapahtumia.

4:32 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home