maanantaina, lokakuuta 31, 2005

Kurpitsajuhlan jälkeen

Sattuneista ansoitussyistä erityistutkijalle ei jäänyt aikaa raportoida viikonlopun riennoistaan, mutta kuten tiedämme, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Collegen perjantainen Halloween-sessio oli pienimuotoinen pettymys kaiken etukäteishypetyksen jälkeen. Itse asiassa virallinen Halloween on tänään, lokakuun viimeisenä päivänä, jolloin lapsukaiset kiertävät ovelta ovelle kerjäämässä karkkia tai kepposta. Tuo jälkimmäinen vaihtoehto tuntuu jotenkin kovin väärältä, mutta ehkä se viittaa karkitta jäämisen seuraamuksiin. Tekniikka on siis analoginen suomalaisten virpojien kanssa, paitsi että pirun virpojat vääntäytyvät häiritsemään töissäkäyviä ihmisiä aamuvarhain kun taas jekkuilijat käyskentelevät iltasaikaan. Muistan itsekin avanneeni erään opiskelijaluukun oven virpojille jotka aloittavat heleällä lapsen äänellä litanniansa ja ehtivät sanoa "Virvon varvon" kunnes nähdessään minut keskeyttävät operaation. Ilmeisesti heidät valtasi epäusko että minusta olisi saanut tuoretta tahi tervettä. Muistan vieläkin sen naurunräkätyksen joka käytävästä kaikui suljettuani oven. Grr.

Takaisin Halloweeniin. Kuvittelin että taotao-asuni olisi mennyt sieltä missä aita on matalin, mutta päin vastoin: asuni taisi olla kaikkein kalmaisin koko joukosta. Juhlien järjestäjät olivat hypettäneet tilaisuutta jo pari viikkoa julisteilla, sähköpostilla ja jopa jakamalla kutsuja postilaatikoihin. Lopputulos: eurooppalaiset osallistujat sentään panostivat pukeutumiseen, kun taas paikalliset kävelivät peruukki kädessä kaljatiskille. Joukossa oli sitä paitsi ihan onnistuneita suorituksia. Oma suosikkini oli kuvassanikin lihakirvestä pitävä italialainen (os. kreikkalainen) lihakauppias. Malli: Georgios. Kuva: Kai Kenkel. Kulmakarvat: ihan kotikulmilta.

Surullista kyllä, suurin viihdenumero oli läskeissä improvisoitu ruokasalin pöydillä käyty ultimaten ja kurpitsarugbyn sekoitus. Vahinkoa ei öyhöttämisen seurauksena onneksi syntynyt yhtä alas tullutta lamppua lukuunottamatta.

Lisää raportteja kunhan ns. kiireet vähenevät. Huomenna olisi sukelluksen loppukokeet. Vaikka ne menisivät taatusti läpi keltä tahansa täyspäiseltä ilman pänttäämistä, ja mahdollisesti jopa agraarihenkilöjärjellä ilman minkäänlaisia esitietoja, jotenkin tällä kertaa haluaisin oikeastikin hallita opuksen sisällön edes siedettävällä tasolla.