torstaina, marraskuuta 03, 2005

Nousevat taivaaseen kuin kirkkoherran rukoukset

[Tämä on ensimmäinen ja viimeinen tätä aihepiiriä käsittelevä kirjoitukseni koska tuolla ulkona niin moni osaa kirjoittaa niin paljon paremmin tästä asiasta.]

Muistan ensimmäisen kohtaamiseni tuoreena phuksina jehovan todistajien kanssa hieman kuin muistaisin ensimmäisen Werther's Original -kermakaramellini, jos siis olisin ollut jonkun mielestä todella tärkeä. Valitettavasti taisin jälkimmäisessä tapauksessa nostaa itse olematonta häntääni. Muistan kyllä myös Ilkan vetämän Edistyneet Tietorakenteet ja Algoritmit -seminaarin, jonka eräänä aihepiirinä sattui edellisellä vuosituhannella olemaan geneettiset algoritmit. Ja muistan kaiken päätteeksi kuinka eräs bestis ryntäsi tuolit kaatuen ulos moisen parjaavan aihepiirin kuullessaan.

Hieman suruasun omaiseen palttooseen pukeutunut mummo soitti ovikelloani ja avasi keskustelun Hallilassa sijainneen opiskelija-asuntoni ovella tiedustelemalla, olisiko nuori mies kenties opiskelija ja oikein tuolta Teknilliseltä Korkeakoululta. Myöntävän vastauksen saatuaan hän kaivoi nuorille insinöörinaluille suunnatun avaussiirtonsa:
- Oletko koskaan ajatellut, kuinka hieno asia tuo painovoima onkaan?
- Öh?
- Että on se vain kätevää että Jumala loi painovoiman ihmistä varten!
- Niin, tuota...
- Eikö olisikin kiusallista jos kaikki vain leijuisi ilmassa sikin sokin?
- Joo, olisihan se... mulla ei nyt oikein olisi aikaa..
- Että on se painovoima vaan hieno juttu!
- Mutta eikös se ole vähän niinkuin esivaatimus eikä niinkään seuraus-
- Ottaisiko nuori mies Vartiotornin?
Collegessa näytti olevan kutsu teologian opiskelijoiden järjestämään tieteellisen kreationismin keskustelutilaisuuteen.

Uskonnon opettajani yläasteella totesi aikoinaan, että maailman syntyminen tieteellisen selitysmallin mukaisesti on vähän kuin hän räjäyttäisi (sic!) kirjapainon ja sen tuloksena syntyisi Raamattu. Minä en oikein koskaan ymmärtänyt, miksi olisi todennäköisempää tai uskottavampaa että tuntemamme elämä olisi suunniteltu valmiiksi pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Mutta jos Jumala on olemassa, maailma on speksattu DisColla. Helvetissä odottaa UML.

On siellä nurkassa vielä tilaa mystiikalle. Kun siis seuraavan kerran uskot, että moraalin välttämätön esiehto on persoonallinen Luoja, ja kun olosi tuntuu niin ihanalta että tiedät pienen palan tätä Luojaa koskettaneen juuri sinua, minä kehoitan menemään Amsterdamiin. Sienet ovat siellä laillisia. Opit kaikenlaista siitä miten aivot toimivat ja maksat arvonlisäverosi EU:n alueelle.

Jos tämä ei auta, tiedustelen oletko ollut NHL:ssä; jos et, älä sitten puhu.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tarkkuutta, tarkkuutta. DisCon www-sivujen virallinen URLi on http://disco.cs.tut.fi/.

T: VV, joka miettii kuution mysteeriä

11:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home