maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Asialliset hommat

Lensu jatkuu kolmatta päivää. Pää on tukossa, ruho kimoilee ja kuume nousi edellisenä iltana jo 39C yli, tänä aamuna se oli noin 38C. Viheliäistä, koska tämä viikko on täytetty sosiaalisilla aktiviteeteilla. Pääsääntöisesti läksiäisillallisilla. Pariskunta T. ja P. muuttavat takaisin Torontoon, Collegen asiallisin mies G. palaa pysyvästi Kreikkaan, ainoa lähes oikea tohtori P. menee kotiinsa Torinoon viettämään joulua, ilmastotieteilijä ja eksoottinen N-setä täyttävät vuosia, Ann ja Jessica lähtevät naapuriprovinssiin ja itse lähden lomalle Suomeen. Kaikki tämä kuuden päivän sisällä. Ja nyt olen tietenkin kipeä.

Ostin Tuntemattoman Sotilaan Helsinki-Vantaan lentokentältä juuri ennen Kanadaan lähtöäni, koska en ollut sitä koskaan aiemmin lukenut. Nyt luin. Sota-aiheisen romaanin lukeminen juuri ennen kuin kuume nousee yli 39 asteen ei varsinaisesti paranna yöunienhallusinaatioiden laatua.

Tohtori toi parasetamolia kuumeen kurissapitämiseksi. Kroonisena alkoholinkäyttäjänä maksani tulee luonnollisesti räjähtämään. Toisaalta, epämääräisen lähteen mukaan parasetamolin nauttiminen alkoholin yhteydessä jopa suojaa maksaa.