maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Lopun ajat

Sähköt menivät eilen yöllä kahden aikaan. Hätäakuista loppui hööki kahden tunnin jälkeen. Lämmitys ei luonnollisestikaan toimi ja huoneissa on jäätävän kylmä. Aamiainen oli peruttu, mutta onneksi jääkaapin sulettua oli hyvä tilaisuus syödä loput ruuat pois pilaantumasta. Internet ei toimi. Verón piti käydä UBC:n sairaalassa, mutta tällä hetkellä vain kriittisiä toimintoja pidetään yllä joten kaikki rutiinitoimenpiteet on peruttu. Istun Main Streetin kahvilassa, se oli ensimmäinen jonka löysimme jossa on tilaa, nimittäin koko UBC on suljettu. Kuten myös SFU. Eilen linja-autoliikenne kampukselta katkesi liikenneonnettomuuksien ja lumen takia, ja takseja ei saanut, joten ihmisiä jäi jumiin kampukselle. Ajaessamme tänne näimme, että länteen päin suuntautuva liikenne on pysähtynyt kaatuneiden puiden takia. Sääli ettei ollut kameraa mukana, mutta akut olisivat olleet joka tapauksessa loppu. No, tutkimuspalaverit on sentään peruttu. Näyttäisi laitoksen serverit menneen alas myös yön aikana.

Tämä tietenkin sopii toissaviikolla alkaneeseen jatkumoon, jolloin ennätyssateiden jälkeen kaupungin juomavesivarastot saastuivat ja juomavesi on täytynyt siitä lähtien keittää. Vasta pari viimeistä päivää paikallisissa supermarketeissa on näkynyt riittävästi lähdevettä janoisille. UBC:n alueella vesi on ollut puhtaan oloista mutta downtownissa ja jopa Kitsissä vesi on ollut harmaata liasta.

Sinänsä en ole nähnyt Vancouverissa näin paljoa lunta aiemmin. Kaupunki näyttää kauniilta. Tuntuu kuin olisin Kanadassa. Vaikka tämä nyt onkin tällainen kehitysmaa.