maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Täältä tähän

Venytin valintaani viikonlopun ylitse. Vancouver näytti parhaat puolensa, luonnollisesti. Lauantaina aurinko jälleen paiston alkavaan kevään merkiksi kirkkaalta taivaalta. Menimme brunssille Kitsiin, kävelimme pitkin merenrantaa Granville Islandille ja ihmettelimme vastaan tulleita hölkkääjiä. Illemmalla menin postdoc-ryhmäni kanssa katselemaan teatteria ja purkamaan taidekokemusta keskioluen voimalla. Sunnuntaina suuntasimme puolestaan koko päiväksi Cypressille laskettelemaan. Koko kaupunki oli sitkeän pilvimassan verhoama mutta ylhäällä vuorilla aurinko paistoi ja lämpöä oli parhaimmillaan +15 astetta. Unohdin hanskat kotiin, toinen piilolinssini irtosi ensimmäisen laskun aikana ja konttasin puolisokeana jäisiin kumpareisiin siten että iPodini ja kuulokkeeni hajosivat. Lihakset olivat vielä hellänä parin päivän takaisin Valkun kunniaksi pidetyn reenin jäljiltä. Tekniikkani oli sekaisin. Tajusin että mad skillsini eivät ole aivan halutulla tasolla.

Niinpä päätin aamulla pitää valitsemani asemat ja eksplisiittisesti hylätä Firman työtarjouksen. Mietin pitkään ja hartaasti miltä elämäni täällä näyttäisi Collegen jälkeen, tehdessäni täyttä työpäivää toimenkuvan kanssa joka olisi yksinkertaisesti askel sivuun, ei asken eteenpäin. Positio olisi voinut tarjota tulevaisuudessa hyvätkin mahdollisuudet paletin laajentamiseen, mutta en vain yksinkertaisesti ollut valmis ottamaan vastaan nine-to-five-työtä, huolimatta menetystä vapaa-ajasta tarjotusta korvauksesta. Tai kuten eräs kolleegani totesi etänä:
Personally I think you can find a much better job than this ... unless you really want to stay in Vancouver and this is your only chance (or the salary is very good).
Niinpä soitin professorilleni Suomen aikaa kello yhdeksän maanantai-illalla ilmoittaakseni päätöksestä. Professori (ja kolme muuta professoriani) istuivat Plevnassa nautiskelemassa keskiolutta. Soitin sen jälkeen iljettävälle velipojalle, joka istui Oluthuoneella (ja tunnistin taustalta kuulunutta örinää). Sotin sen jälkeen isäukolle, joka raappasi auton tuulilasia ja käski soittamaan uudestaan koska ulkona oli niin pirun kylmä.

Juostessani Belindan ja Mattin kanssa auringonpaisteessa ja alkavan kevään tuoksua hengittäessä kävi mielessäni, että valitsemani elämäntapa täällä ja Suomessa ovat hivenen ristiriidassa. Toisaalta, Ilmastotieteilijän sanoin, juon joka tapauksessa paljon ja olen ärsyttävä. Olen jo aloittanut juopottelun ja kessuttelun uudestaan, jottei kontrasti kävisi liian suureksi. Tervemenoa siis takaisin.

Luvassa pikapuoliin.

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tervetuloa

12:04 ap.  
Blogger erityistutkija said...

En ehtinyt edes lukemaan merkintääni ja korjaamaan kirjoitusvihreitä kun mestari jo kommentoi.

Ei mutta, toukohousuilusta huolimatta mulla on ikävä äijää ja tta:ta. En ole muuten käynyt saunassa lähes 14 kuukauteen. Jos mä tuon Paradisin, lähtiskö avantoa?

12:19 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Lähtee! Myös ystäväsi Ron Z on tervetullut avantoon ...

4:30 ap.  
Blogger /mek said...

Mites sen "exceptional talent"-tarjouksen kanssa kävi?

5:39 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Tänne vaan sekaan. Kylmää riittää ilman avantoakin.

R.

9:16 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Voi perse. En lue enää blogiasi, kostoksi. Mahdat olla masentunut tästä?

9:46 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Exceptional talent -tarjouksen tiimoilta kävi niin, että painelin takki auki tekniseen haastatteluun ilman pienintäkään valmistautumista. Suoriutumiseni korkean tason suunnittelutehtävistä ja algoritmeista menivät ihan kohtuullisesti, mutta ohjelmointikielien nyansseja koskevat kysymykset sen sijaan eivät. Haastattelija totesi, että suoritumiseni ei ollut riittävän hyvä välittömään palkkaamiseeni, mutta toisaalta liian hyvä hylkäämiseen, ja ehdotti uutta, kahden viikon kuluttua järjestettävää järjestyksessään toista teknistä haastattelua.

HR-ihmiset tulivat kuitenkin siihen tulokseen, että koska minulla oli jo yksi auki oleva tarjous, Firman intressien mukaista ei ole jatkaa osastojen välistä sisäistä kilpailua.

Ehkä tärkein yksittäinen kysymys oli se, kuinka paljon haluan ohjelmoida. En rehellisesti ottaen osannut vastata ko. kysymykseen. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että 1) ohjelmointi oli kuitenkin se syy miksi alun perin alalle ryhdyin, 2) edellisessä teollisuuselämässäni olisin kyennyt toteuttamaan minkä tahansa alaisilleni antamani tehtävä, 3) nykyisessä elämässäni en ole edellisestä kohdasta enää yhtä varma, joten 4) taidan alkaa ratkomaan ACM:n ohjelmointikilpailujen tehtäviä hieroakseni hieman ruosteita pois ammatillisesta osaamisestani. Saas nähdä kuinka käy. Se kääntäjäkin oli mielessä toteuttaa tuhat kertaa uudestaan, mutta ei kukko käskien laula eikä erityistutkija ilman rahaa.

12:22 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Sääli sinänsä että Vancouver-aspekti taitaa hetken päästä hiljentyä. Onhan tässä tullut jo Bloggerin mukaan kunnioitettavat 482(!) merkintää tehtyä. Eli siis, julkaisutoiminta on ollut vilkasta, joskaan ei kovin tieteellistä.

Kiitoksia kaikille päivittäisille lukijoille, joita näyttäisi epäluotettavan Sitemeterin mukaan olevan jo sellaiset sata kappaletta päivässä. Katsotaan saanko aikaiseksi asiaan sopivaa Grande Urinalea.

12:24 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home