sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Yliassistentin myöhempiä hetkiä

Erityistutkija hilpaisee ruotsalaiseen tuppukylään nimeltään Ronneby yliassistenttina, prameammin ass-professor, ja palaa takaisin ylikansallisen telekommunikaatioyrityksen tutkimuskeskuksen tutkimusnuijana. Siis teollisuushuorana. Jos kohta yliopistourankin aikana kannatti jättää toimenkuva kertomatta ns. kansan syville riveille -- terveisiä sille yhdelle kirvesmiehelle joka vähän paremmassa Seppälän pyhäpuvussaan halpa sikari suussaan kävi kraiveliin kiinni -- tätä tulevaa työnantajaa ei huhujen mukaan kannata mainostaa senkään vertaa toukohousuille. Itse asiassa yliopistouran eräitä (sinänsä hyödyttömiä) lisäetuja oli jonkinlainen mahdollisuus esittää toimivansa rahvaanomaisen maallisen hyvän sijaan korkeampien päämäärien kuten tieteen ja koulutuksen hyväksi.

Paskat. Huoraamisesta saa enemmän fyrkkaa, päheämmät edut ja stydimmän ceeveen. Ikävä kyllä ensimmäinen perjantaisen sisäänajopalaverin havainnoista oli se, että vaikken ymmärtänyt puoliakaan taululle rustatuista teknologioista, ne odottavat minun abstraktionpyörittelyn sijaan pätevän välittömästi kaikenlaisissa oikeaa osaamista vaativissa asioissa.

Se toinen havainto on se, että kaikki on todella salaista eli tärkeää. Vartija sanoi avainta ja avainjojoa luovuttaessaan, että näitä saa sitten hakea lisää, kuulemma niitä menee "yllättävän paljon". Jojon varsinainen käyttötarkoitus on ilmeisesti päättää päiviltä kaikki ne, jotka tietävät liikaa. Salaisuuksia.

Aihioiden loota sen kuin kasvaa mutta merkintöjä ei synny. Täytynee mennä saunaan hävettämään, sillä minun pitäisi pitää yksi esitys, avata yksi special session ja osallistua yhteen asiantuntijapaneliin, mutta kaikki on vielä suurenmoisesti vaiheessa.

Sähköpostiosoite on muuten huomisesta lähtien muotoa etunimi.sukunimi[at]iki.fi

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Pilaan huulesi kostoksi, koska erehdyin, että vartija tarkoitti, että myös avaimia "menee yllättävän paljon". Tarkoitit siis avainjojoa, jonka _pitäisi_ olla teollisuudessa teollisuus- eikä hiihtohissilippumallia tai jopa vielä hennompaa tekoa.

Teollisuudessa nimittäin kuljetaan jatkuvasti kulunvalvotuista ovista, jolloin jojo joutuu kovempaan rasitukseen kuin lasketteluretkellä (hissillä ylös, lasketellaan rinnekahvilaan, lasketellaan alas, mennään jatkoille).

Todellinen rasitus syntyy kuitenkin siitä, että kun ei kuljeta ovista, jojolla leikitään ikäänkuin ei olisi housuja jalassa ja venyteltäisiin jotain muuta. Se on myös jojon varsinainen käyttötarkoitus. Avainta voi nimittäin ihan hyvin kantaa myös taskussa.

10:40 ip.  
Blogger Panu said...

Tervetuloa vaan oikeisiin töihin tänne meidän yksityiselle sektorille. Johan sinä vähän liian kauan ehditkin spedeillä siellä lipastolla.

3:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home