maanantaina, elokuuta 06, 2007

Vancouver a no go-go

Vancouverin lento lähti sunnuntaina mutta erityistutkija jättäytyi odotetusti lennolta pois. Alun perin viikon mittaiseksi tarkoitetun road tripin aie typistyi muutaman päivän mittaiseksi torsoksi sillä matkaa isännöivällä Tibillä on thesis proposal defense elokuun lopulla. Anglot kun ovat käytännössä jakaneet väitöstilaisuuden kahteen osaan: lopullisen väitöstyön lisäksi myös väitösaihetta tulee puolustaa. Ehkä tästä johtuen varsinainen väitöstilaisuus on suomalaiseen versioonsa nähden varsin epämuodollinen ja virkamiesmainen. Tibi lupasi minulle asuntonsa -- joka osoittautui Collegen perhehuoneeksi, vaimonsa arkkitehtuurin lopputyö UWaterloossa kun ei ole vieläkään valmis -- ja autonsa kyllä lainaan (lisäkaneetilla "since you were last here, Bossy [auto] has developed some new and exciting sounds") mutta mestari on itse SIGGRAPH-konferenssissa aina torstaihin saakka. Collegessa olisi ollut toki vastaanottajia tusinoittain, mutta ajatus tutkijaopiskelija-asuntolaan palaamisesta vasta neljän kuukauden takaisen poispotkimisjuhlan jälkeen tuntui kiusalliselta. Ja se, että Collegen naispuoliseksi sieluksi on päätynyt lakitieteilijä, joka oli valmis kahden viikon häsäämisen jälkeen aloittamaan etäsuhteen ei välttämättä ole innostunut näkemään minua.

Ilmastotieteilijä on muuttanut yhteen helikopteripilotti-poikaystävänsä kanssa ja lupasi minulle niin ikään majoitusta, mutta nnnen kuhilaiden muutto tapahtui vasta elokuun alussa joten en viitsinyt häiritä tuoreen avoparin uutta onnea. Hippityttö Elise lupasi asuntonsa minulle lainaan, vaan tieto tästä tuli liian myöhään käytettäväksi. Nämä ovat kaikki töissä. Eksoottinen Intian-setä Navjot puolestaan anoi Yhdysvaltojen kansallisuutta ja ei näin pääse poistumaan maasta ennen päätöksen julkistamista. Loppujen lopuksi olisin siis päätynyt rapakon taakse viettämään pari viikkoa Vancouverissa enkä British Columbian provinssissa. Jäihin minulta toki muutamakin kohde Vanissa näkemättä puolentoista vuoden aikana, mutta silti.

Elise, jonka paria promokuvaa lainasin tuonne ylös, lupasi lähteä kanssani neljän päivän road tripille mutta vasta elokuun loppupuolella. Vaikeaa, vaikeaa.

Ehkä näin on parempi. Nyt voin erään missisaugalaisen uuskanadalaisen tavoin uskotella itselleni, että tietyt Kanadan osat vain ovat objektiivisesti parempia paikkoja asua kuin vaikkapa tämä Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. En rehellisesti ottaen tiedä, onko näin.

Soittimessa: Nirvana -- Negative Creep
Lautasella: Uusia perunoita ja kanttarellimuhennosta
Promilleja: Sopivasti

Tunnisteet: ,