keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Medbörjare

Yksi Riistäjän leivissä työskentelyn hyvistä puolista on oikeus matkustaa junassa 1. luokassa. Tietenkin ilmainen kahvitarjoilu, sanomalehdet ja virtapistokkeet ovat ihan påp, mutta oikeasti hienoksi 1. luokan tekee se, että siellä on huomattavan vähän ns. medbörjareita. Ihmistet tekevät töitä ja käyttäytyvät. Ei tarvitse kuunnella humalaisten, krapulaisten, teinien tai pikkulasten aiheuttamaa melusaastetta.

Josta tulikin mieleeni. Lentokenttien turvatarkastukseen tulisi johtaa kaksi väylää, tavallinen väylä ja kansalaisten väylä. Jokainen uusi matkustaja joutuu turvatarkastukseen kansalaisten väylällä, ja osoitettuaan esimerkiksi viisi kertaa pystyvänsä kulkemaan tarkastuksen läpi aiheuttamatta hälytystä portilla tai muuten tarpeetonta viivästystä, siis olemaan tyrimättä, hänet voidaan päivittää tavalliselle väylälle. Yksikin tyrä tavallisella väylällä, ja tapahtuu välitön pudottaminen takaisin kansalaisten väylälle.

Kuinka pirun vaikeaa on ottaa se kello pois ranteesta, lompakko pois perstaskusta ja sijoittaa ne kolikot ja avaimet ja kännykän vaikka takin taskuun ennen kuin rymistelee metallinpaljastimesta läpi? Ilmeisesti sen on pirun vaikeaa, huomioiden että näitä seppoja löytyy joka jonosta, yhä uudestaan ja uudestaan. Sitten kävellään takaisin ja tyhjennetään tasku kerrallaan ja kolikko kerrallaan ja taas vingutetaan porttia. Tietenkin mukana on vähintään avattu vesipullo ja tuliaisviinat ja kimara tupakansytyttimiä ja samuraimiekka ja litra kosmetiikkaa sekä ruotsinlaivalla opittu maailmankansalaisen asenne. Mielellään kyseessä on vielä isompi, samanhenkisistä tovereista koostuva lomamatkalle lähdössä oleva seurue. Niin, ja se takki muuten otetaan pois päältä ja laitetaan myös siihen koriin.

Kansa on jakanut itseään kerroksiin jo ammoisista ajoista lähtien.

Tunnisteet:

4 Comments:

Blogger Tiedemies said...

En tiedä millä proleputkella oot reissannut ennen, mutta ei siellä karvalakkiluokassakaan aamuisin tai iltapäivisin mitään deekuja pyöri, ja minä kuljen sen reissun sentään muutaman kerran viikossa. Eikä Pendolino ole ollut kertaakaan edes kunnolla myöhässä.

Tietty jos menee paikallisjunalla jonnekin Keravalle lauantaiyönä, niin tilanne on varmaan toinen.

11:40 ip.  
Blogger erityistutkija said...

Juuri noin kansalainen ja breederi yrittäisikin vakuutella. Ei huudella vieraisiin vaunuihin.

12:22 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Tuosta lentokenttäkäyttäytymisestä huomauttaisin, että turvatarkastuksista ja passintarkastuksista läpijuokseminen on sen verran vittumaista puuhaa, että siinä ei kaivata enää kaltaisiasi ylemmyydentuntoisia maailmankansalaisia paheksumaan pakostikin välillä tapahtuvia mokia. Vittu että vituttaa muutenkin pidellä kiinni kaiken maailman boarding passeistaan ja muista passeistaan siinä kun yrittää tunkea takkiaan läpivalaisuun menevään kaukaloon samalla kun ystävällinen asiakaspalvelija vittuilee repussa olevasta läppäristä.

Jos sinulla on hallussasi sellaiset yli-inhimilliset voimat, joilla turvatarkastuksesta mennään 100% varmuudella piippaamatta ja muutenkin vittuilua vastaanottamatta läpi aina, niin onnea vaan ja kukkasia. Jos kansalaisten puoli tulee, aion ihan periaatteesta käyttää sitä aina ihan siksi, että koko saatanan lentomatkustus on ihan jotain muuta kuin väitelleiden valkoisten tohtoreiden hommaa.

PS.

Onnea Tiedemiehelle viimeaikaisista saavutuksista!

R.

11:05 ap.  
Blogger Tiedemies said...

No tottakai, siis, jos minä olen se haiseva deeku, niin ymmärrän. Tottahan se onkin.

2:26 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home