perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Urheiluruutu

Hölkkäilin tohtoritroikan kera töihin torstain pikkupakkasessa.
Technobill
-henkisesti seurueen triathlonisti johdatti meidät uudelle, optimaaliselle reitille testatakseen töidensä sivutuotteena syntynyttä navigointialgoritmia. Minä puolestaan muistin liikennevaloissa kärvistellessäni ladanneeni kännykkääni Beta Labsin SportsTracker-sovelluksen -- työasioihin liittyen -- ja pistin sen koemielessä käyntiin.

Yllättävää, että saatan vuonna 2008 hämmästyä positiivisesti kun sekä kännykässä että selaimessa verkkopalvelun kautta tarkisteltuna sovellus toimii noinkin hyvin. Jopa kaltaiseni Datatähti rakensi sentään omin pikku kätösin periaatteessa vastaavaa dataa tuottaneen sovelluksen vuonna 1996 Riisto Oy:n leivissä. Silloin tosin GPS-laite oli digiboksin kokoinen, ohjelmia ajettiin tiiliskiven paksuisessa läppärissä ja datan lataaminen palveluun tapahtui hieman toisenlaisen radioyhteyden yli. Niin, ja ajelin tietenkin via Baltica -reitin varrelta tuotujen liemien iltaisesta ylenkäytöstä johtuen alituisessa krapulassa pitkin Härmälää vähän testailemassa. Mutta silloin olin nuori ja komea.

Sovellus panee miettimään. Idea on nimittäin itsestään selvä, mutta sen myyminen, ajoittaminen ja toteuttaminen oikein ei sitten olekaan.

Itse juoksureitistä ei tullut aivan suora, koska kiersimme inhimillisen erehdyksen vuoksi Hallilan kautta. Pääsin ihmettelemään ensimmäisen opiskeluvuoteni maisemia 14 vuoden takaa. Käyristä näkyy GPS-laitteen tarkkuuden rajoissa paitsi 140bpm:n perusharjoitteelle sopiva hidas vauhti -- mikä ironista kyllä vaatii juoksuseuraa, viimeksi yksin vetäessäni keskiarvoksi tuli tarpeeton 165 bpm -- niin myös se kuinka nousuvoittoinen reitti Hervantaan on. Nih, kele.