torstaina, toukokuuta 15, 2008

Kulutusjuhla

Kävin Piilaakson parhaaksi mainostetussa Fry´n elektroniikkapuodissa Palo Altossa taivastelemassa hintoja. Amerikan ihmemaassa on juuri nyt halvan dollarin ja alhaisen veroasteen vuoksi käynnissä noin 35% alennusmyynti. Nice.

Olen yleensä huono ostamaan roinaa nurkkiin, vaikka voinkin siekailematta sijoittaa rahaa soppaan ja muihin elämystuotteisiin. Säästin kerskakulutusjuhlat kuitenkin Seattleen asti, sillä Asok Navjot mainosti saavansa Microsoftin työntekijänä noin 10% lisäalennuksen paikallisista puodeista. Bellevuen ostarin Mac-kauppasta hihaan tarttui sittemmin MacBook Pron lisäksi pari iPodia tuomisiksi sekä kasa piuhoja ja adaptereita. Säästöä kertyi aika monen ulkomaanpäivärahan verran. Podit olivat noin 100EUR halvempia per kappale, kannettava yli 600EUR.

Toisaalta, paikallisen Anttilan eli Macy´sin vaateosaston sisäänkäynnin edessä oli automaatti kolajuomille ja vieressä automaatti iPodeille. Jos sattuisi jano yllättämään, kolan tai soittimen.

Navjotin kotiin tuli Economist ja nyt myös minun. Kun Aamulehden lahjaksi saamani määräaikaistilaus loppuu, voisin seurata Turun mallia ja tilata itselleni HBL:n. Sääli että siirryin Kona-kauteen, koska oikeasti HBL:n lukeminen Hervannan aamubussissa olisi ollut jotenkin vain oikein. Lehti tarjoaa hieman toisenlaisen projektion siihen, millaiset asiat voidaan Suomessa kokea tärkeiksi.