sunnuntaina, huhtikuuta 06, 2008

Radiotähteys

Olen sillä lailla akateeminen ihminen että mielestäni Pasi Heikuran toimittama Aristoteleen kantapää on kaikessa kuivakkuudessaan loistava ohjelma. Mikäli nukun lauantaina pidempään, saatan hyvällä onnella herätä ohjelman pariin.

Pääsiäislauantaina heräsin siihen, että ohjelmassa luettiin nimimerkin erityistutkija Tampereelta ilmiantama fraasirikos. Heräsin siis kuulemaan itse lähettämäni tarinaa radiosta. Äidinkielen opettajani olisi varmaan ollut ylpeä.
Trendiasiantuntija Leena Fredriksson toteaa Kauppalehdessä, että hänelle tärkeä esine on isoäidiltä peritty Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuoli. Siinä on hänen mielestään mm. kaunis muotokieli ja täydellinen ergometria.

Sitaatin lähettänyt nimimerkki erityistutkija Tampereelta pohtii, että miten Karuselli-tuolissa istumiseen on saatu liitettyä kliininen rasituskoe. Ergometrihan on lihastyön mittauslaite.

Aristoteleen kantapää epäilee, että kyseessä on vain toimittajan tai haastateltavan into käyttää sivistyssanoja, joita ei riittävän hyvin tunneta. Ergometriahan on kiusallisen lähellä ergonomiaa. [Lähde.]
Niin kuivakkaa, niin kuivakkaa.

Tissit.