perjantaina, lokakuuta 14, 2005

Professor, what's another name for pirate treasure?

Ohjaava professorini ei ollut varsinaisesti vaikuttunut esittämästäni tutkimusongelmasta, mikä ei sinänsä ole ihme koska olen kuvannut ko. ongelman jo aiemmin, ehdottanut siihen ratkaisua ja minulla on kotimortti vääntämässä toteutusta tälle ratkaisulleni tätä kirjoittaessani. Itse asiassa on mielenkiintoista toimia ympäristössä, jossa jo hankituilla kannuksilla ei ole mitään merkitystä. Parhaimmassa tapauksessa se toimii hyvin motivoivalla tavalla, mutta samalla ahdistaa kun taas pitää perustella oman olemassaoloni oikeutus uudelleen.

Huolimatta ryhmänsä edustamasta ja tietyissä piireissä halveksutusta aspektisuuntautuneesta tutkimussuunnasta, Professori M. on huomattavan älykäs ja demonisen nopea poimimaan olennaiset asiat esityksestä kuin esityksestä. Samalla kun änkytin hänelle tutkimussuunnitelmani paria kolmea pääkohtaa, hän ehti lukemaan koko nelisivuisen suunnitelman läpi. Esimerkin vuoksi, erään TTY:n professorin väitösmonografin hän luki läpi, korjasi ja kommentoi yhdessä vuorokaudessa, ja tämä kertoo lukijasta paljon enemmän kuin siitä monografista. Eikä hän kyllä säästele näemmä omaa alaansakaan, koska kotipuolessa Bestikseltä lainaamastani "aspektiraamatusta" hän totesi lyhyesti: ajanhukkaa.

Saksalainen jatko-opiskelija muotoili asian vielä paremmin. Professori M. ei varsinaisesti pyydä, vaadi tai odota että tekisit jotain, mutta ystävällisen ulkokuoren alta voi aistia erittäin heikon kyvyn sietää tyhmyyttä. Niinpä oman itsensä ja minäkuvansa vuoksi kannattaa pyrkiä esittämään jotain oikeasti merkittävää tai olla menemättä koko tapaamiseen.

Täytyypi einehtiä ja valmistautua illan toiseen koitokseen. Käytävillä voi aistia kuinka 56+ Collegelaista valmistautuu tarpeettoman intensiiviseen viinanlitkimiseen. Toivottavasti pohjoismainen teemamme potkii ihmisiä perseelle, siitäkin huolimatta että ne turkinpippurit eivät saapuneet paikalle ajoissa. Toisaalta, tuossa eräs kaveri kertoi juuri kuinka postipaketti Chicagosta viipyi matkallaan vaivaiset neljä viikkoa, joten kuinka yksi kirjekuori Suomesta olisikaan voinut ehtiä perille parissa viikossa.

(Vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen: Booty, that's what it is! [Beastie Boys: Professor Booty])