tiistaina, elokuuta 22, 2006

Tiikerinpenis

Out of the sunVoin todeta lyhyesti että Tofinon/Uclueletin reissu oli erinomainen joskin varsinainen matkanteko kesti tavattoman kauan. Perjantai meni matkustaessa Vancouverista Uclueletiin, lauantai surffatessa ja sunnuntaina ehdimme kävellä ainoastaan yhden 10 kilometrin patikointireitin paikallisessa sademetsässä ennen palaamista takaisin. Kuvittelin virheellisesti että sademetsiä on ainoastaan trooppisella vyöhykkeellä mutta kylläpä niitä täältäkin tuntuu löytyvän. Ajoreitti oli maisemiltaan ja mutkaiselta tieltään mieletöntä hienoutta. Tai olisi ollut, ellei yksi matkakumppaneistani olisi joutunut puhumaan norjaa suureen porsliiniseen (vai pitäisikö sanoa kiinalaiseen) puhelimeen.

Tofinon rannat olivat niin matalia että aalloille ei tarvinnut uida vaan riitti, että seisoi kaulaa myöten vedessä ja odotteli seuraavaa aaltoa (ja nöyryytystä). Silti sain ruhoni melkoisen jumiin päivän päätteeksi. En edes halua miettiä millaista olisi ollut kauhoa kerta toisensa jälkeen ulapalle toivoen, että juuri sillä kertaa suoritus onnistuisi edes siedettävästi. Aallot olivat parhaimmillaankin vain muutamien metrien korkuisia, mutta silti niiden voima teki vaikutuksen.

On tosin liioittelua sanoa että surffasin. Koko päivän aikana onnistuin tasan kerran seisomaan noin kolmen sekunnin ajan laudalla niin että se liikkui aallon mukana. Lopun aikaa löysin itseni aina korkeasta polviasennosta huolimatta siitä että yritin parhaani. Ilmeisesti parhauteni ei ole kovin kummoista sortimenttia.

Rannalla oli harjoittelemassa ainoastaan minä ja David -- sekä noin parikymmentä Surffisiskoa jotka tiukoissa pinkeissä märkäpuvuissaan tekivät rämpimisestäni paljon kohottavamman elämyksen. Vaikutuksen tekeminen osoittautui hieman hankalaksi kun selvisi että pituusrajoitteinen mutta varsin edistyksekkäällä lihaksistolla varustettu harjoitteluparini opettaa lumilautailua. Yritin kuitenkin parhaani, kunnes surffilauta karkasi, sen kaapeli napsahti irti nilkkalenkistä ja kaiken päätteeksi lauta paukahti suoraan päin sukuelimiäni. Nilkutin ulos aallokosta ja konttasin rannalla kohti vesipulloani jonka joku neropatti oli käynyt täyttämässä hiekalla.

Patikoinnin, surffauksen ja merenelävien popsimisen lisäksi opin joukon anekdootteja Kiinasta. Kovasti on Puolueen indoktrinaatio purrut matkakumppaneihini vaan mikäpä siinä. Olivat esimerkiksi varmoja siitä, että Kiina on jo saanut lähetettyä ensimmäiset taikonautit kuuhun. Tuleehan tuo propagandalla maustettu avaruuslento halvemmaksi kuin varsinainen kuulento. Taiwan on luonnollisesti osa Kiinaa ja kansallislaulussa edelleen lauletaan kuinka japanilaiset ajetaan karkuun. Tämän merkinnän otsikko "tiikerinpenis" viittaa puolestan matkan hienoimpaan one-lineriin. Otin tahdikkaana supliikkimiehenä puheeksi kiinalaisten vaurastumisen ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen näkymisen uhanalaisten eläinten lisääntyneenä salametsästyksenä erinäisten artikkeleiden toivossa a'la tiikerinpenikset, karhunsappi, ja sarvikuonojen sarvet. Janet kielsi tämän yhtä lailla painokkaasti. Silloin etuistuimella keskustelua seurannut Bin kysyy Davidilta tarkennusta seuraavaan malliin:

Bin: "David, mikä on 'penis'?"
David: "Voin toki näyttää sen sinulle." (hymyilee leveästi)

Tällöin alkoi pitkällinen mandariininkielinen selitys jota seurasi jos jonkinlainen kihertäminen. Tämä tuli suoraan stereotyyppitehtaalta.

Koska lupasin jakaa kuvat matkaseurueelleni, tofino-streamini sisältää laatuunsa nähden tarpeettoman paljon materiaalia. Aina ei voi voittaa. Matkakumppaneiden tarjoamaa todistusmateriaalia odotellessa.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hienoa, etä Tofinon-reissu oli onnistunut! Matkaahan sinne hiukan on, me lähdimme heti ammulutalla joten olimmekin sitten perillä jo puolen päivän aikaan, niin ettei ihan koko päivää suttaantunut siihen. Mutta lyhyellä reissulla ei aina voi valita.

Nyt voinkin olla sitten kade paitsi sijainnistasi myös tuosta surffitunnista, meilläkin (erityisesti tosin miehellä, itse olen aika tasapainorajoitteinen ja rinteessäkin suihkin mielummin suksilla kuin laudalla) oli haaveena kokeilla sellaista mutta jotenkin muka ei ollut aikaa. kävimme juuri tuolla Surf Sistersien liikkeessäkin ihmettelemässä mitä oli tarjolla. Ostin sentään coolin kesäpipon, joka ei luultavasti kuitenkaan juuri lisännyt surffiuskottavuuttani. Ensi kerralla sitten...

5:05 ap.  
Blogger erityistutkija said...

No, minulle kanssa-tasapainorajoitteisena ei jäänyt käteen edes sitä pipaa :) Onhan tuo nyt hullua hommaa, aikuiset ihmiset seisovat vieri vieressä kaulaa myöten meressä ulapalle tähystäen, aika ajoin kääntyvät hirveällä tohinalla kohti rantaa ja alkavat kauhomaan vimmatusti, ja kun aalto sitten ajaa ali ja ohi, kuuluu yhteinen tyytymätön huokaus -- ja rintamasuunta kääntyy taas kohti merta. Mutta ne pinkit märkäpuvut...

10:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home