maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Hoki

Kävin vaihteeksi einehtimässä Nat's New York Pizzeria:ssa, jota on mainostettu Kanadan parhaaksi lajissaan. Ehdin livahtamaan sisälle juuri ennen kuin veljekset Franco ja Nat ehtivät laittaa lipun luukulle. Lyödessään tilaustani sisälle veljessarjan jälkimmäinen alkoi aprikoimaan aksenttiani ja kyselemään, olisinko mahdollisesti kotoisin Suomesta. Ensimmäistä kertaa kuluneen runsaan vuoden aikana joku osui oikeaan.

Veljekset alkoivat muistelemaan vanhoja hyviä aikoja ja vakioasiakkaitaan Petri Skrikoa ja myöhemmin Jyrki Lummetta. Vaikken hokia erityisesti harrastakaan, tiesin sentään jälkimmäisen herran pelanneen aikoinaan Canucksien riveissä. Wikipedia tiesi kertoa Skrikon olleen "one of the greatest and most popular Vancouver Canucks of all-time" ja Lumpeen "the best kept secret outside of British Columbia". Tiedä häntä kuinka objektiivista tuo hehkutus taas onkaan. Pizzerian seinällä roikkui joka tapauksessa nimikirjoituksilla varustetut kuvat molemmista herroista veljesten kanssa kaulailemassa. Muistelivat myös Jarkko Ruutua ja toivoivat Pittsburgin pääsevän pelaamaan tulevalla kaudella Vancouveriin: jokaäidin toivevävy oli luvannut tulla vierailemaan jos aikataulu vain antaisi myöten. Tykkäsivät kuulemma kovasti ruuasta, kaikki mainitut herrat.

Jääkiekkoilun lisäksi veljeksillä riitti jakaa näkemyksiä asiasta kuin asiasta. Huikeaa vetää illallista napaan kun amerikanitalialaiset nojailevat tiskiin valkoinen liina hartioilla, kädet huitovat kuin turkkilaisella lihansuolaajalla ja suu käy kun maailman asiat laitetaan kohdalleen. Ja joka väliin "I'm just a simple pizza guy making pizza, what can I do?"