tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Nykyaika

Kun uusi luottokortti saapui postissa, minun piti kuitata kortti vastaanotetuksi virallisella lomakkeella. Selvisi, että skannatun lomakkeen saattoi yhtä hyvin lähettää sähköpostilla pankin toimihenkilölle faksaamisen sijaan.

Vanha ajokorttini katosi teille tietämättömille. Mietin mitä tehdä, mutta löysin avun Tampereen poliisilaitoksen sähköiseltä tiedoituspalstalta, jossa julkaistaan kansalaisten kysymyksiä ja poliisiviranomaisen vastauksia. Ei mitenkään yllättävää, että jollekulle toiselle oli käynyt samoin. Palstalta ohjattiin Ajoneuvohallinnon verkkosivuille, josta löytyi täytettävä pdf-lomake ajokorttiotepyyntöä varten.

Kun en löytynyt tietoa siitä, paljonko ote maksaa (enkä arvoita siitä, kauanko sen tuleminen kestää), soitin Skypellä Ajoneuvohallinnon palvelupuhelimeen, josta minua ohjeistettiin lähettämään tiedot suoraan sähköpostilla otteista vastaavalle taholle.

Nyt kirjoitan tästä blogiini, vaikka voisin kirjoittaa paljon parempaakin sosiaalipornoa (tai mikä vielä parempaa, olla nukkumassa, mutta kun vaatteet ovat kuivurissa vielä tovin).

Yht'äkkiä tuntuu siltä, että byrokratian maailma ympärilläni on ottanut yhden pienen askeleen kohti digitalisoitumista. Pienen, mutta kuitenkin.