maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Moottoritien kuumuus

Takana jälleen yksi kolmipäiväinen viikonloppu. Vaikka lomapäiviä Kanadassa onkin tarjolla Suomea ja Eurooppaa vähemmän, joka kuukaudelle osuu ainakin yksi pitkä viikonloppu. Tällä kertaa syynä oli jälleen Remembrance Day. Tai pikemminkin se, että Remembrance Dayn osuttua lauantaille piti kansaa hyvittää vapaalla maanantailla.

Ahkeroin salilla Valkun kunniaksi ja kävin syömässä, mutta tätä lukuunottamatta olen käyttänyt koko päivän, siis koko maanantain, Kanadan maahanmuuttoviranomaisten CIC:n sivuja selatessani. Järjestelmä on niin monimutkainen ja redundantti että byrokraateilta eivät ihan heti työt pääse loppumaan. Tai sitten en vain osaa. Ennen seuraavaa vitsikästä korpelankuvaa kukin voi mennä ihan itse kokeilemaan onneaan tiedon kalastelussa.

Jos olisin hyvä ihminen, kirjoittaisin yhteenvetona ohjeistuksen siitä, kuinka homma toimii. Mahdollisesti kirjoitan ensin blogimerkinnän. Mutta on myöhä ja unirytmi vaatii kuria. Joka tapauksessa tiedän suurin piirtein mitä vaihtoehtoja itselläni on. Seuraavaksi pitäisi vielä valita mitä näistä vaihtoehdoista lähdetään ajamaan. Palatako Suomeen kuten alun perin piti vai jäädäkö Kanadaan mikä ei käynyt aiemmin edes mielessä. Ja sen sellaista.

Pelistä puuttuu vielä muutama palanen.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Muistinko jo öyhöttää, että on sitä ennenkin purjehdittu avioliiton satamaan maassapysymisen takaamiseksi ;)

12:24 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos.

T: Valkku

7:58 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

"joka kuukaudelle osuu ainakin yksi pitkä viikonloppu."

Lomanami tuhoaa pitkän muistin...

Heinäkuusta etiäppäin juu (BC:ssä), mutta alkuvuosi on melkoisen köyhä pitkistä viikonlopuista.
http://en.wikipedia.org/wiki/Holidays_in_Canada

8:22 ap.  
Blogger erityistutkija said...

jp:

Tästä myöhemmin lisää, mutta saattaa olla että luotsin kanssa on ollut pieniä erimielisyyksiä.

Valkku:

Ajattelen ainoastaan Valkun kunniaa. Yllättävän paljon tuo juoksu on tuonut puhtia lahkeeseen. Tampin levyihin on tullut 50% lisää vaikka en ole tehnyt siimoille mitään sitten kevään.

Anonymous:

No pahus. Ehkä vuoden alku meni sitten muuten vain pähkäillessä. Tai jotain. Olisin voinut vannoa...

12:08 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home