torstaina, joulukuuta 14, 2006

Ne jotka ei osaa

Kesken Collegen jouluaterian tajusin, ilmaista viiniä kulauttaessani, että erään hakemuksen jättöaika päättyy tänään kello viisi yöllä. Bacchuksen palvonta loppui siihen mutta ne pirun silmät, ne eivät lepää koskaan.

Vastapäätä hakemustani tarkistaa lakineiti jonka sain jollain ihmeen konstilla jekutettua kanssani lukusaliin kesken bakkanaalien. Ehkä kyseessä on taas joku merkki jota en osaa tulkita. Siinä hän naureskelee mahtipontiselle maalailulleni. Vaan miten kirjoitat opetuskokemuksista joita ei ole? Helposti. Nimetään otsikko "opetusfilosofiaksi". Kopioidaan epämääräisiä viitteitä erilaisiin pedagogisiin lähestymistapohin verkosta löytyneestä opetusportfoliosta. Lisätään pönötystä. Toisin sanoen kusetetaan.

Toivon että etten saa tätä työpaikkaa. Jos saan, maailmassa on virhe.

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Lainaanpa ihan ilman mitään sivumerkityksiä viimeisen lauseen eräästä työpaikkailmoituksesta: "hakemuksesta tulee ilmetä, kumpaa virkaa on hakemassa".

VV

6:05 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kävi miten kävi, totean sinut tässä epävirallisesti tutkimusansioiltasi parhaaksi hakijaksi kyseiseen virkaan. Opetusjutuilla on kyllä mahdollista venkoilla juttu ennalta-arvaamattomaan suuntaan. Itsekin tulin joskus hyväksi kakkoseksi erikoistutkijan viran hakemisessa, vaikka tutkimusansioni olivat selvästi viran lopulta saanutta edellä - perusteluna olivat virkanimikkeestä huolimatta nimenomaan opetusansiot. Mitään rahallista tai muuten tuntuvaa haittaa asiasta ei minun tapauksessani aiheutunut, ainoat pikkusäryt ovat liittyneet egoon kohdistuneeseen hyvin lievään kolhuun.

12:11 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Sori, allekirjoitus jäi, eli edellisen kommentin kirjoitti tietenkin nimimerkki "R."

12:12 ip.  
Blogger erityistutkija said...

VV: Ihminen on hidas. Jos olisin ymmärtänyt ennen viime yötä mitä nyt uskon sinun tarkoittaneen tuolla, olisin valinnut muutaman sanamuodon toisin. Perhana sentään. Kokemukseni sen R:lle virtuaalisesti korvamerkityn viran aihepiiristä on toki reikäinen, mutta ko. aihepiiri on silti paljon motivoivampi kuin tämä jälkimmäinen, I**dille ajateltu virka, jossa puhuttiin lähinnä kansainvälisen opettamisen kehittämisestä.

I:iä yhtään väheksymättä, käsittääkseni hänen ainoa varsinainen kansainvälisen opetuksen kehittämiseen liittyvä meriittinsä on se, että hän ei osaa suomea. Toisaalta eivät omat meriittinikään ole suuresti parempia: lähinnä olen haahuillut UBC:n kampuksella hieman toista vuotta.

R: Kiitoksia toteamuksesta. Itse asiassa kiinnostaisi tietää, mikä komitea nuo virat täyttää. Nimittäin satuin saamaan hakuilmoitukset Tiutaulta sähköpostin liitteenä, enkä muista nähneeni noita virkoja oikein missään rummutettavan muutenkaan. Puhelimessa Tiutau antoi jotenkin ymmärtää että täyttäjät olisi jo valittu. Josta tuleekin mieleeni, liittyen VV:n ylempään kommenttiin ja minun tämänhetkiseen ymmärrykseeni: milloin laitos sai tietää että valitsit teollisuus-Helunan?

Pitäisiköhän hakea H:ta tai Valkulta töitä?

4:47 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

"Ihminen on hidas. Jos olisin ymmärtänyt ennen viime yötä mitä nyt uskon sinun tarkoittaneen tuolla, olisin valinnut muutaman sanamuodon toisin." Voithan toki soittaa MT:lle ja tarkentaa hakuasi.


VV

12:04 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

1. Virkoja on "rummutettu" tietenkin Tutkassa, kuinkas muuten.

2. "Komitean" muodostaa käsittääkseni lähinnä Tiutau ihan keskenään. Virallisesti virkamiehen nimittää joku korkeampi taho Tiutaun esityksestä.

3. Laitos sai tietää teollisuusasiasta vasta viranhaun alettua. Ja niin muuten minäkin.

Onnea viranhakuun itse kullekin osapuolelle.

R.

12:21 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Siitä vaan hakemaan. Kysyntää tuntuisi nyt olevan.

12:54 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home