sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Maailman paras makasiiniohjelma

Suuri maailma tuli olohuoneeseemme. Enää ei jännitetty Aki Karvosen ja Marja-Liisa Hämäläisen puolesta mustavalkoista Asavisiota tuijottaen. Ei keskeytetty leikkejä kun valtakunnan kahdella pääkanavalla näytettiin puoli yhdeksän uutisia.

Muodikkaan valkoinen Finlux toi suuren maailman tuulet lähes kymmenen kanavan muodossa. Taloyhtiö oli siirtynyt kaapelitaloudeksi jo muutamaa vuotta aiemmin. Mutta oli jotenkin ilkikurista, että varsinainen epookki jättäisi tässä taloudessa varjoonsa jopa samanaikaisesti tapahtuneen Berliinin muurin murtumisen. Kansanjoukkojen rynnätessä kohti muuria tapahtui pohjoisessa Suomessa jotain suurempaa: perustettiin nimittäin Paikallis-TV.

Olivathan Illan päätteeksi Timo T.A. ja Onnenportaat Jorma Pulkkisen seurassa toki vaikuttavia lastuja, eikä sovi unohtaa myöskään Suomen jääkiekkomaajoukkueen urheiden poikien sankarillista taistelua suurvaltoja vastaan. Mutta yksi oli ylitse muiden. Yksi toi perheen yhteen ja joskus myös perheen lasten tovereita. Oli nimittäin Saksalainen Visailuohjelma.

Saksalaisessa Visailuohjelmassassa puhkesivat teutooniset television tekemisen perinteet kukkaansa. Mikä visuaalinen ilotulitus, mikä sydäntä riipivä jännitys, millaisia tyylikkäitä neitoja.

Visailuohjelman säännöt eivät koskaan selvinneet uskollisille katsojilleen, mutta näin tupailloissa asioiden arveltiin menevän. Kaksi kilpailijaa kilvoittelivat hermoja kiihottavien tehtävien parissa. Aluksi valitaan hedelmä, joka saattoi olla esimerkiksi Das Ananas tai Der Kiwi. Hedelmä sijaan valittiin itse asiassa ns. Visailutyttö, joka viehkolla liikkeellä paljasti povensa (tissit) päälle maalatun hedelmäkuvion. Miten ne bikinin yläosat aukesivat ja sulkeutuivat niin perin vaivattomasti, sitä ei yksikään seuraajista kyennyt vajaalla elämänkokemuksellaan ymmärtämään.

Tämän jälkeen suoritettiin tehtäviä. Esimerkiksi Heiss und Kalt -tehtävässä tuli arvioida, olisiko seuraavalla verhon takaa saapuvalla neidolla enemmän vai vähemmän vaatetusta. Fruchspiel-pelissä puolestaan pyrittiin saamaan kolme samaa hedelmää suuren hedelmäpelin ruudulle. Kun pelaaja sai tarpeeksi pisteitä, nämä pisteet vaihdettiin automaattisesti maapisteiksi, jolloin lavalle tuli ns. maatyttö (josta käytettiin myös nimitystä eurooppatyttö) ja näytti tissinsä.

Pelin välissä laulettiin tehtäviin sopiva laulu ja näytettiin tissejä. Myös pelien aikana näytettiin tissejä. Itse asiassa pelin nyansseihin vihkiytymätön voisi luulla, että ohjelmassa olisi kysymys vain tisseistä. Tämän on harhaluulo. Tissien näkemisen lisäksi ohjelman ydinmehun muodosti tissien näkemisen odotus sekä välissä laulettavat visailulaulut; ne olivat olennainen osa visailunautintoa.

Ostettuaan maapisteitä pelaajien pisteet yleensä ehtyivät, jolloin pelaajan tuli stripata. Viiksekkäiden, keski-ikäisten kuikeloiden saksalaismiesten näkeminen vaippamallisissa kalsareissaan oli visailuohjelman harvoja kääntöpuolia, yhdessä kiharapäisen juontajan -- uljas Hugo Egon Balder -- esitettämien klassisten cover-kappaleiden kanssa.

Ohjelman ollessa suosionsa huipulla myös Suomessa valittiin visailutyttöjä. Myös Tampereella, Cotton Club -ravintolassa, oli maakarsinta.

Tutti Frutti Show. Parasta televisioviihdettä koskaan ikinä missään. Jos ette usko, testatkaa: näyte Tutti Frutti Show'sta YouTubessa. Italiassa show'ta näytettiin myös, tietenkin italiaksi dubattuna.

On muuten suuri sääli, että noissa klipeissä ei näytetä varsinaisia tehtäviä.

Tämän merkinnän kirjoittamiseen kului yli tunti elämästäni, mutta oli se sen arvoista.

Tunnisteet: ,

3 Comments:

Blogger /mek said...

Nokitan Tutti Frutilla japaniksi dubattuna. Sen katsomisesta saa voimaa jatkaa huomiseen.

5:19 ap.  
Blogger IDA said...

Totean viileän asiallisesti, että ohjelman idea oli alun perin italialainen Golpo Grosso. Kunnia sille kelle kunnia kuuluu, honi soit qui mal y pense jne...

5:58 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ai-ai, nämä hedelmät kyllä muistetaan. Kuoriminen jäi aina kesken, mutta toivossa jaksettiin elää. Super-super-europe! Vieläköhän näitä löytyisi VHS:llä jostakin...

5:12 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home