tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Petri-san

Koska japanilaiset kurssikaverini eivät ole vieläkään lähettäneet kuvia minusta, Ipa-lippiksestä ja pickupistani, päätin kostoksi aloittaa japanin kielen kurssin. Tai paremminkin: päätin liittyä jo kolme kuukautta kestäneelle japanin kielen kurssille. Tunnin aihepiirinä ei siten ollut kuinka tervehtiä japanilaista koiraa (puhumattakaan siitä kuinka se koira vastaisi) vaan pääsin välittömästi oppimaan aikamuotoja. Apina näkee ja apina tekee.

Siispä ensimmäinen ikinä kirjoittamani japaninkielinen lauseeni, vastauksena kysymykseen: "Petri-san wa, shūmatsu nani o shimashita ka?", menee seuraavasti: "Watashi wa doyōbi to nichiyōbi ni sukyūba o shimashita." Liitetty kuva esittää saman hiragana-merkeillä (jos se on oikea termi?).

Tunnin jälkeen opettaja ilmaisi olevansa tyytyväinen saadessaan uusia oppilaita luokalleen, mutta samalla kehotti minua eläytymään hieman vähemmän lausuessani japaninkielisiä virkkeitä.

PS. Voisiko joku (ts. Vertaisvoimailija) lähettää linkin josta löytäisin kaikki Suomen ja Slovakian välisten virallisten maaotteluiden tulokset? Arigato.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Haastesi on ehkä suurempi kuin luuletkaan, mutta tässä linkki Slovakian pelit.

VV

4:46 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Täällä päässä pääsi syntymään pienimuotoista keskustelua maiden välisistä voimasuhteista Kovan ollessa itse asiassa Slovakian kansalainen. Kova yritti itse googlata tilastoja slovakian kielellä eilen illalla mutta epäonnistui, joten hän oli erittäin vaikuttunut aikaansaamistanne tuloksista. Olin toki informoinut häntä siitä, millaisella työmoraalilla ja perinpohjaisuudella meillä Suomessa asiat hoidellaan.

Yhteenvetona todettakoot seuraavaa: 15 peliä, Suomella 8 voittoa, Slovakialla 4, tasapelejä 3.

Voi voi, minun intresseistäni saa kyllä nyt aivan vääränlaisen kuvan.

8:22 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kerro Metelle, että Zigmund Palffy kuuluu jokaisen ilvesfanin (lippiskuvaa odotellessa) märkiin päiväuniin. Palffy kun ehti jo tehdä sopimuksen meidän kanssa, mutta New York Islanders ei antanutkaan pelilupaa 90-luvun alussa. Lisäksi
Ivan Majesky luuti pari vuotta Ilveksen puolustuksessa.

VV

10:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home