maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Luikuri Tattinen

Ehdin eilen jo matkaansaattamaan viiltävän analyysini eurohumpasta mutta tuhosin sen välittömästi julkaisemisen jälkeen suuren myötähäpeän saattelemana. Nyt kirjoitusta ei onneksi enää löydy mistään. Muualla on jo todettukin muutamia itsestään selviä (ulko)musiikillisia seikkoja miksi monsterit menivät ja voittivat kisan. Parhaat lukemani ehdotukset ensi vuoden viisuedustajiksi ovat Matti Nykäsen ja Tony "kunigas voittamaton" Halmeen räpäytysduo (b/fly-grrleinä voisivat toimia Salarakkaat ja Mervi) tai Immo Kuutsa, mutta eiköhän Jukka "Virtasen Jukka" Virtanen pääse ensi kerralla taas varmistamaan Suomelle ns. kojot.

Vaikka Lortti ajeleekin 80-luvun hardrockilla ja visuaalisuudella, ei ihminen jolla on olohuoneessaan 1:1 kokoinen Gene Simmons -nukke voi olla kokonaan paha. Tällaisena suomettuneena agnostikkona ihmetyttää kirkonmiesten so-twenty-years-ago-tyyppinen itku ja voivotus saatananpalvonnasta ja tiesmistä -- ellei sitten kyseessä ollut jonkinlainen Ulkoministeriön MEK:n, Teomafioston ja Kirkon salainen markkinointiponnistus. Hei, ihan oikeasti, jokin sinetti avautui taatusti jo vuonna 1988 kun Celine Dion voitti viisut (ja se Jasminin renkutus teki sen viimeistään).

Vielä rehellisempi edustaja olisi Luttinen: ei Taikuri "minulla oli alkoholiongelma ja nain kaikkea mikä liikkuu" Luttinen vaan todennäköisesti vankinta underground-mainetta ulkomailla nauttivan suomalaisen rytmiorkesteri Impaled Nazarenen takuumies. Sääli ettei jo julkaistuilla kappaleilla voi osallistua viisuihin, nimittäin Vitutuksen multihuipennus olisi ollut takuuvarma tapa suorittaa 360 asteen ahterinpaljastus ts. näyttää persettä kaikille:
Lopunalku lähenee, viikatteeni heiluu
Päitä putoilee ja sperma haisee
Pakkohan tähän on vielä todeta että GWARin America Must Be Destroyed löytyy hyllystä. Häpeän toki asian laitaa syvästi.