torstaina, elokuuta 31, 2006

Kaksoistandardit

Kommandobloggaajana kopioin tämän suoraan professorilleni lähteneestä sähköpostista, sanaakaan muuttamatta. Vain erisnimet on sensuroitu.
Soon moro!

Otin vihdoin yhteyttä E:in, tuohon lähes G:iin verrattavaan Internetin kaikuun (singulariteettina ja mittatikkuna toimii edelleen *sensuroitu*[1]), ja paria tuntia ja viittä sähköpostia myöhemmin sain itseni kutsuttua Edmontoniin. Tarkoitus on siirtää lihasäkki Kanadan Teksasiin torstaina, syyskuun 14. päivänä ja siirtää se jälleen takaisin sunnuntaina, 17. päivänä. Tämä viikonloppua leikkaava aika oli E:n oma toive, ilmeisesti johtuen hänen opetuskuormastaan. Pidän jälleen kanonisen mallienprosessointiesitelmän sopivilla painotuksilla, johon voit myös itse etävaikuttaa halutessasi :-P Kaiken venkoilun jälkeen kysymys tietenkin kuuluu: haluatko sponsoroida lentoni (WestJetillä sellaiset 200€ veroineen)? Olen tosissani jo miettinyt T.-paidan painattamista, täytyyhän sen sponsorin jossain näkyä :-P

Juuri eilen oli labran syyskauden avajaiset, joka täällä päin maailmaa ei tietenkään tarkoittanut saunaa kaljoineen vaan BBQ-juhlaa meren rannalla. Minut valittiin yhdeksi juomavastaavista, mutta onneksi olen jo sisäistänyt menon niin hyvin, että ymmärsin kysyä etukäteen voinko ostaa kaljaa. Ei tietenkään. Koska arvasin muiden juomamestareiden tuovan pelkkää kokista, ostin vissyä. Arvaukseni osui oikeaan (oli siellä yksi pullo iljettävää root beeria myös). Vissyä join vain minä, mutta yksi kaveri pesi kätensä sillä.

Silti, minulta vieläkin puuttuu pientä hienosäätöä Brittiläisen Neuvostoliiton hienoimpiin nyansseihin: totta kai sitä kaljaa olisi pitänyt tuoda, mutta salassa. Piilossa oli coolereita joista kaljaa mystisesti ilmestyi lähes joka jampan käteen, paitsi minun. En vieläkään tiedä mistä se kalja tuli koska sitä ei virallisesti ollut olemassakaan.

Joskus tuntuu siltä että jos tulisin maailmanluokan kannabispaalin kanssa pilettämään, en saisi edes kummaksuvaa katsetta osakseni, mutta jos kädessä killuisi sikspäkki, olisi paikalla erikoisjoukot ja helikopteri estämässä Seitsemännen Sinetin murtumista. (Pari kuukautta takaperin Kanada-päivänä muuten helikopteri kiersi kaksi päivää läheistä rantaa valonheittimen kanssa varmistaakseen, ettei siellä juotu kaljaa, poliisipartion varmistaessa siveellisen elon rannalle vievien polkujen varrella).

Tämmöistä,
-P
Joskus minua syytettiin professorien kiusaamisesta. Minulta kesti oikeasti useampi vuosi ymmärtää, että minulle siunaantuneet ohjaajat ja suhteeni heihin eivät edusta keskimääräisen tutkimusmortin ja professorin suhdetta, ei Suomessa eikä etenkään Suomen ulkopuolella. Joskus olen miettinyt, olisiko tutkimuskoneesta lähtenyt enemmän tehoja jos korvan takaa rapsuttamisen sijaan ruoska olisi viuhunut maidonvalkeilla pakaroillani ja negatiivisin kommentti ei olisi ollut "olisihan tässä vielä hieman työtä jäljellä" (aivan karmaisevan surkeasta tutkimuspaperin versiosta).

[1] Termin "Internetin kaiku" kehitti Laitoksen Virallinen Erikoistutkija vuosituhannen vaihteessa. Internetin kaiku viittaa henkilöön, jonka vasteaika lähetettyyn sähköpostiin on demonisen lyhyt (ts. kaiuttaa vastauksen takaisin vaikkapa sähköpostilistalle lähetettyyn ilmoitukseen). Yleensä vasteaika on muutaman minuutin luokkaa. Viitattu jyväskyläläinen professori tuotti rehellisesti ottaen nopeammin materiaalia kuin minä vastaleivottuna tutkijanalkuna osasin lukea ja ymmärtää.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mainittu Virallinen Erikoistutkija onkin lähdössä puoleksi vuodeksi Ranskaan "konsultoimaan", kunhan tittelistä pääsevät sopuun. Toivottavasti ymmärtävät huumoria siellä päin maailmaa.

Erikoistutkija-lounaatkin jäävät näin ollen pois ohjelmasta, mutta etpä ihan viime aikoina olekaan niihin osallistunut.

T: V

9:21 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Älä aloita meiliä ilmauksella "Soon moro".

VV

12:42 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home