torstaina, elokuuta 03, 2006

Raskasmetalleja rajalle

Kaupungissa on meneillään vuotuinen Celebration of Light, maailman suurimmaksi mainostettu ilotulituskilpailu. Kahden keskiviikon ja kahden lauantain ajan neljä maata -- tänä vuonna Italia, Kiina, Tsekin tasavalta ja Meksiko -- kilpailevat siitä, kuka saa aikaiseksi näyttävimmän 25-30 minuuttisen show'n. Paikallinen erikoisuus on se, että raketteja ammutaan taivaalle musiikin tahdittamana. Tsekin eilinen esitys oli ihan viihdyttävän oloinen Vacouverin yövalaistua downtownia vasten, Kits Beachilta käsin seurattuna.

En tosin ymmärrä tapahtuman hervotonta kansansuosiota. Eilisenä arkipäivänä paikalla oli virallisen arvion mukaan yli 300,000 ihmistä. Lauantaita, jolloin katsojaluku kiipesi huhujen mukaan yli puoleen miljoonaan, saavuin kaupungille ilotulituksen juuri loputtua. Metrojonot olivat ennennäkemättömän pituisia, kokonaisia katuja oli suljettu ihmismassan vaellettavaksi ja downtown oli täydellisen tukossa. Autolla paikan päälle erehtyneiltä kesti kuuleman mukaan pari tuntia päästä ulos.

Muuten haluan tehdä tiettäväksi, että suomlainen mustikka ei ole englanniksi blueberry vaan bilberry. Paikallinen mustikka kun on kooltaan isompi ja maultaan, kuinka ollakaan, makeampi ja miedompi. Sanalla sanoen pelkkä housu. Ettäs tiedätte.