lauantaina, toukokuuta 19, 2007

Pornoporttiteoria

Esipuberteetti-ikäiselle Anttilan postimyyntikuvastot ja Ringa R o p o aiheuttivat hermojen heikkoutta. Koska ruumista ei laitettu nuhteeseen puolikuhneiden ja reippaan halonhakkuun kautta, kävi tie kovempien päihteiden pariin tuon portin kautta. Viereisestä metsästä, suuren kiven alta löytyikin kuin itse vihtahousun järjestämänä kätkö, jonka sisällön nuorempi velipoika myi alle käyvän hinnan ja myöhemmin koki ansaittua katkeruutta tyhmästä kaupastaan ja kyvyttömyydestään diskontata tulevaisuuteen.

Tarinalla on opetus, mutta sen lisäksi se toimii aasinsiltana seuraavalle toteamukselle: jos joku jossain joskus ihmettelee, miksi minkä vuoksi askartelu- ja käsityöteollisuuden arvo on maailmalla niin valtava, vaikka esitetyt ristipistokortit sisältävät olennaisesti hyvin vähän varsinaista variaatiota, syy voi löytyä Coolidge-efektissä: koiraat osoittavat jatkuvaa korkeaa seksuaalista suoritustasoa kun tarjolla on jatkuvasti uusia halukkaita naaraita.

Tämä osaltaan selittää, miksi maailmassa tapahtuu kaikenlaista. Selittää, mutta ei oikeuta. Valitettavasti lihan on heikko ja mieli altis.