maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Pandoran lipas

Mikään ei ole toki pahempaa kuin olla internjetissä so five minutes ago. Seuraava linkki on huhujen mukaan julkaistu sekä Farkissa, Slashdotissa että Cruel Site of the Dayssä, mutta itselleni se oli joka tapauksessa uusi tuttavuus. Pandora on selaimen kautta käytettävä veppiradio, jolle syötetään joko haluttu kappale tai artisti, ja joka pyrkii tämän jälkeen soittamaan musiikkia jonka se olettaa sopivan kuulijan musiikkimakuun. Käyttökokemusta on liian vähän että voisin varauksettomasti suositella tätä härpäkettä, mutta koittaessani sitä nopeasti Queens of the Stone Agen kanssa se tuntui toimivan kohtuullisesti. Bonuksena mahdollisuus rankata pois kappaleita jotka eivät miellytä arvon kuulijaa.

Havaitsin myös, että UBC:n kirjaston kautta pääsee kuuntelemaan streamina koko Naxoksen klassisen musiikin tuotantoa. Ei, en aio jakaa tunnuksiani VPN-yhteyden muodostamista varten, mutta soisin useammankin oppilaitoksen tarjoavan tämän mahdollisuuden opiskelijoilleen.

Edit: Totta kai välittömästi Pandoraan tutustumisen jälkeen havaitsin, että samankaltainen, flash-vapaa, joskin käytettävyydeltään paljon hankalampi kilkutin on ollut verkossa jo kauemmin kuin ne kuuluisat viisi minuuttia: Last FM. En vain ole 1337 |-|/\><0R.