perjantaina, helmikuuta 10, 2006

Median luoma todellisuus

Itse itseäni lainaten:
Kun minä katson Halla-ahon skannaamaa kuvaa hesarista, minä näen hurmahenkisen fanaattisen rikollisen, joka on mies, arabi, islaminuskoinen ja sillä on parta ja hassu päähine. Niin näkee myös kolleegani, tosin hänen mielestään päähine ei todennäköisesti ole hassu. Toivon, että niin näkee myös suurin osa eurooppalaisista ja muslimeista. Joku näkee siinä "islamin todelliset kasvot".
Luotin lainaamaani lähteeseen, joka puolestaan luotti itse lainaamaansa lähteeseen joka luotti -- no, mihin ikinä luottikaan. Kaiken julistuksellisuuden jälkeen minunkin oli helppo nähdä kuvassa "hurmahenkinen fanaattinen rikollinen", eikä se, että parrakas ja hassulla päähineellä varustettu mies oli arabi ja islaminuskoinen, tehnyt asiaa varsinaisesti vaikeammaksi uskoa. Nyt minua valistettiin Suomesta käsin että televisio-uutisissakin näkynyt mies näkyi itse asiassa pyrki rauhoittamaan riehuvaa väkijoukkoa eikä kiihoittamaan sitä. Se, ettei tämä vaihtoehto käynyt edes mielessäni, vahvistaa esittämiäni ajatuksia.

Oikeasti sillä, kuka kuvan henkilö oli ja mitä hän oli tekemässä, ei ole tietenkään väliä. Hän on symboli jolle jokainen antaa haluamansa merkityksen.

[Kiitos VV:lle tiedonannosta.]

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Linkistä löytyy rauhan ja rakkauden uskonnon todelliset kasvot. Nämä jätkät olisi ilman poliisin väliintuloa lynkattu suuremmalla joukolla, ja heistä olisi tullut pelkästään tilastotiedettä. Ei h*lvetti sentään! Suomen johdolle tiedoksi: häpeän olla suomalainen.

'Religion Of Peace', Pariisi, Ranska 11.2.2006
Rauhan ja rakkauden uskonnon "maltillinen" mielenosoitus

3:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home