keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Märkäkuivapuku

Liityin UBC Aquatic Society:n jäseneksi ja kävin suorittamassa kuivapuku 101 -kurssin, ts. johdatuksen kuivapuvun kanssa sukeltamiseen. Oppilaita oli tasan kaksi, minä ja minut mukaan kutsunut Collegen sihteeri. Kurssia siirrettiin tunnilla eteenpäin joten join luonnollisesti keskiolutta.

Kuivapuku oli yhtä kokoa liian suuri ja koska en käyttänyt kauluria, sisään vuosi vettä arviolta sellaiset kuusi litraa. Tasapainoliivit olivat hajalla ja ilmeisesti parin tekemästä tarkistuksesta huolimatta kiinnitin tankin huonosti koska se tunnin päätyttyä irtosi liiveistä. Lisäksi käytin ensimmäistä kertaa integroituja painoja ja onnistuin jollain ihmeellisellä ilveellä tiputtamaan toisen painon altaan pohjaan. Yleisessä käytössä olevan uima-altaan pohja on muuten aika iljettävä näky.

Hyvin yksinkertaiseen ohjelmaan kuuluivat perinteiset minuutin tasapaino/nosteharjoitteet (fin pivot ja hover, olisivatko ne sitten räpylän kärki pohjassa kellumista ja vapaata kellumista), ilmaletkun kiinnitys ja irrotus kuivapuvusta, tasapainoliivien riisuminen ja pukeminen, sekä kuivapuvun tyhjentäminen ilmasta joka osoittautui allekirjoittamattoman puutteellisille akrobaatin taidoille todella hankalaksi: nilkkapainojen poistamisen jälkeen jalkojen kelluttaminen taakse ylös, ja tämän jälkeen jalkojen siirtäminen rinnan päälle nopealla puoliympyrän muotoisella keinautuksella ja ilmojen rutistaminen pois.