maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Lohta ja snapsia

Akateeminen pätkätyöläinen(*) jatkoi ruokaravintoloiden kartoitusprojektiaan Dine Out Vancouver -teeman merkeissä perjantaina ja lauantaina. Ehkä joulun ajan kulutusjuhla ja uuden vuoden terveellisemmän elämän lupaukset laskevat ravintoloiden käyttöastetta, ja näin ne pyrkivät houkuttelemaan lisää asiakkaita. Ravitsemusliikkeen tasosta riippuen hintaan $15, $25 ja $35 oli tarjolla yleensä kolmen vaihtoehdon alkupala, pääruoka ja jälkiruoka. Oikeastihan ruokaa ei tuohon hintaan saa, koska päälle lätkäistään 7% arvonlisävero (goods and services tax), 7% pronvinsiaalivero (provincial sales tax) ja viineille 3%-yksikköä suurempi alkoholivero. Isommalle ryhmälle lisätään lisäksi automaattisesti 15% palvelumaksu.

Tähän piti kirjoittaa jotain ravintoloiden palvelusta ja tippauskulttuurista, mutta kirjoitan siitä myöhemmin. Sitä odotellessa, vaikka tämä(kin) linkki on so five minutes ago, hankkikaa parempaa lukemista: This Modern World. En jaksanut kaivaa seuraavaa Farkin kommenttiketjuissa toistuvasti esiintyvää sarjakuvaa arkistoista vaan linkitän sen suoraan.

(*) Piti ensin käyttämäni muodikasta termiä prekariaatin edustaja, mutta käytyäni pitkästä aikaa lukemassa mitä näiden foorumeilla kirjoitetaan ja tutkaillessani muita näihin kytkeytyneitä meemejä, sisäinen fascistini tuli seuraavaan tulokseen: missä ei sana auta, siellä tarvitaan Nokian kumipamppua. En linkitä.