maanantaina, helmikuuta 06, 2006

Hopea-aarre


Olisi muka paljon sanottavaa, mutta kun en ehdi kirjoittamaan. Sitten toivoo että pystyisi kirjoittamaan elävöittävästi rapakon takaisesta toiminnasta, mutta kun ei ehdi. Nytkin mennään yliajalla. Televisiosta näytetään Team Canadan osallistumista edellisen vuoden eukonkannon MM-kisoihin Sonkajärvellä.

Huoneryömintä oli onnistunut suoritus. Kuten myös edellinen blogimerkintä, koska tein sen niin läskeissä etten edes muista kirjoittaneeni sitä. Ei muuten myöskään Bloggerin editori. Ainoa varsinainen virhe on näemmä se, ettei se Kankaanniemi mikään 2. kehitysapuministeri ollut, pelkkä kehitysapuministeri.

Ulkoilmahenkisyyden katukuvassa näkymisen yksi erityispiirre on Lululemon-vaatteiden levinneisyys: omega-merkeillä koristeltuja kolttuja lipuu vastaan alvariinsa. Olen pitkään etsinyt toimivampaa aktiiviseen elämäntapaan soveltuvaa vaatekappaletta, joten tamperelaisen mieskulttuurin vaikutuspiirin ulkopuolella menin ja ostin paidan joka on luonnollisesti silattu hopealla.

Muistuttaakseni itseäni miksi aloin tätä suurta turhuutta aikoinani työkseni harrastamaan, päätin kokeilla sorvin käyttöä. Niinpä luin läpi kolleegan kirjoittaman paperin jossa seurattiin muutaman, vaihtelevalla kokemuksella varustetun ohjelmistoihmisen suoriutumista tehtävästä, jossa tulisi annetussa määräajassa toteuttaa laajennus olemassaolevaan ohjelmistojärjestelmään. Havaintojen perusteella johdettiin joukko hypoteeseja siitä, miten työssä hyvin onnistuneiden (yleensä kokeneiden) suunnittelijoiden tapa selata kohdejärjestelmää ja toteuttaa muutoksia poikkesi työssään epäonnistuneiden (yleensä kokemattomien) suunnittelijoiden tavoista. Siispä rinta rottingilla jEditin kimppuun, vain huomatakseni että vuosien tauko oikeasta työstä ei varsinaisesti parantanut suorituksen laatua. Tarvittiin pään resetointi ja uusi yritys ennen kuin oikea mielentila löytyi ja elegantti ratkaisu syntyi. Jos seuraavan kerran tarttuisi sorviin ennen seuraavaa vuosikymmentä. Jotta tästä olisi jotain muutakin hyötyä kuin epämääräinen tilitys, yritän kirjata ne hypoteesit ylös seuraavalla kerralla. Pitäisi mennä nuk-q.