torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Kivet pesään, kanat Lesothoon

Ennen tuloani Kanadaan uhosin kotipuolessa, että suurin tavoitteeni postdoc-vuodeltani on opetella pelaamaan curlingia. Tässä vaiheessa korostetaan, että uhoaminen tapahtui jo ennen kuin curlingista tuli kuuminta hottia Vanhapietarpoukaman menestyksen myötä. Huomasin tilaisuuteni tulleen kun osallistuin taannoin Collegen hyväntekeväisyysillallisen yhteydessä järjestettyyn huutokauppaan ja huusin joukkueelleni venezuelalaisen kaunistuksen myymän curling-illan. Tänä iltana on luvassa paikallisen seuran järjestämä opetussessio ja peli-ilta Richmondissa. Sanasto on jo hallussa ja tiedän huutaa harjamiehille "hurry!" enkä "hard!". Olen myös tullut siihen tulokseen, että curlingista voi kertoa vain yhden vitsin, joka liittyy olennaisesti sukupuoliin ja harjaamiseen. Toivon etten kuule kyseistä huumorpläjäystä enää kertaakaan.

Ai niin, perikanadalaiseen tyyliin hyväntekeväisyyshuutokaupassa kerätyillä kahdellatuhannella dollarilla ostetaan afrikkalaisia kanoja lesotholaiselle naiskommuunille. Toivon totisesti, että ne naiset ovat edes oikeasti afrikkalaisia, eikä länsimaalaisia elämysmatkailijoita.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tama ei nyt mitenkaan liity paivan kirjoitukseesi, mutta loysin sattumalta juuri blogisi ja oli pakko sanoa joku yllatyksen sana - UBClta siis loytyy muitakin suomalaisia! Mina en ainakaan yli kolmen vuoden aikana ole moneen tormannyt, joten terveisia tassa siis Commercial Drivelta..

6:56 ip.  
Blogger erityistutkija said...

Awesome, kuten paikalliset toteaisivat! En ole ensimmäisen puolen vuoden aikana törmännyt yhteenkään suomalaiseen koko Vancouverissa, vaikka olen antanut itselleni kertoa että täältä löytyisi expatteja. Kampuksella en ole törmännyt yhteenkään, enkä ole itse asiassa edes kuullut että UBC:lta löytyisi maannaisia tai -miehiä. Talviolympialaisten Suomi-Kanada -jääkiekko-ottelun jälkeen joku tosin roikotti jättiläiskokoista suomenlippua University Villagen takana olevien opiskelijatalojen parvekkeella.

Kuten kirjailin tänne taannoin ensivaikutelmiani kaupungista, tulin siihen tulokseen että The Drive näyttää selvästi kiinnostavammalta -- ja itse asiassa kotoisemmalta -- kuin suurin osa muista alueista joilla olen käynyt hengailmassa.

Hyviä vinkkejä ja bongauksia otetaan vanhemmalta vancouverettelta erittäin mielellään vastaan!

6:21 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Itse asiassa mietin asiaa, ja onhan UBClla itse asiassa ainakin yksi suomalainen kielitieteen proffa, ja lisaksi muutama suomalainen ainakin Dentistryssa (muistelen). Jokin aikaa sitten kuulin myos oululaisesta postdocista... Ehka me vain piileksimme toisiltamme :)

Yksi vinkki Drivelta... jos olet ruisleivan ystava, niin taalla saa oikein ihanaa (ihan aidon suomalaisen makuista) 100% rye:ta ostettua pikkuisesta leipomosta, se on juuri ennen Venables:ia. Ah, ihanaa. (Ruotsalaisesta leipomosta saa kylla myos luomuruisleipaa, mutta vain perjantaisin!) Kannattaa kayda... Salmiakkia ja lakuja saa myoskin ihan lahelta.

9:06 ip.  
Blogger erityistutkija said...

Liu Institutessa on suomalainen kansainvälisen politiikan proffa joka on kuulemma guru alallaan. Itselläni on hammaslääketieteen puolella kaksi naisagenttia, mutta käsittääkseni siellä ei ole tällä hetkellä suomalaisia -- tai ehkä ne vain piileskelevät jossain. Joka tapauksessa, mikäli paikallisten haukkuminen selvällä suomen kielellä kiinnostaa, kusti tuo nootit perillle (oyhottaja ät gmail dot com).

Pandan lakuja saa muuten jopa Villagen Granville Island Producen tiskiltä.

8:33 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home