tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Metsä vastaa huutoon

Kuten edellisestä voinee arvata, erityistutkija päätti viimein vastata huutoon, kun kolmatta kertaa pyydettiin lähtemään leikkiin mukaan. Olen viimeisen puolitoista viikkoa nysvännyt hakupapereita, jotka lähtivät matkaan tänään. Tasapainoilu liioittelun ja suoranaisen valehtelun välillä ottaa aikansa, sano. Saatekirjeeni, selitykseni opetusfilosofiastani, selvitykseni tutkimuksellisista kiinnostuksen kohteistani ja curriculum vitaeni ovat mielestäni suhteellisen onnistuneita. Otan tämän pääsääntöisesti kokemuksen keräämisen kannalta.

Se, onko minulla minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä toiselle kierrokselle on täysin hämärän peitossa, vaikka kutsuhuuto esitettiin peräti kyseisestä yliopistosta käsin. Ja vaikka jostain kumman syystä pääsisin jatkoon ja ehkä satumaisen onnen seurauksena tulisin valituksi, en tiedä olenko valmis muuttamaan pysyvästi vaahteramaahan akateemista korkoa kasvamaan. Tai tarkemmin, olenko valmis perustamaan monikulttuurisen perheen ja puhumaan tätä perkeleen tankeroenglantia loppuelämäni kun kokemus kertoo että äidinkielen raiskaamiseni nostaa markkina-arvoani jopa enemmäin kuin teräksisen varteni ja helvetillisen komeuteni. Ei tätä tilapäiselämää alvariinsa jaksaisi.

Professuuri Kanadan parhaassa teknillisessä yliopistossa kuulostaisi toki pramealta.

4 Comments:

Blogger Tiedemies said...

En osaa tulkita tuota lausetta, jossa puhut äidinkielen raiskaamisesta.

12:38 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Viettelyä, sano. Kukin pelaa vahvuuksiaan.

Teräksiselle jumalalalle niitä onkin annettu kauhalla.

1:37 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ka! Hanki sie vuosi lisäaikaa ja hae sinä aikana muuta hommaa jos alkaa nyppiä liikaa. Onhan tuo nyt selkeästi parempi vaihtoehto kuin nysvätä tutkijanraatona pienessä kopissa Herwannassa tai b-luokan professorina jossain Itä-Suomessa. Ei sillä, että kukaan haluaisi pitää sut poissa Suomesta :D

5:05 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Se on vähän niin, että Suomen kieli on aivan loistava ilmaisun väline tehokkaan ja suoraviivaisen englannin sijaan. En usko olevani valmis ottamaan riesoikseni pysyvää haittaa kielipuolisuudestani, vaikka nyanssintajuni olisikin siedettävän kehittynyt myös maailmanesperantolla. Kaltaiseni cunning linguist tykkää kielipelistä, vaikka tämä bloginpitäminen onkin karusti osoittanut etten osaa kirjoittaa. Hårda killar dansar inte, vaikka kuinka muuten olisivat teräksisiä jumalia.

Koska en ole saanut oikeasti mitään aikaiseksi, en ole vielä kehdannut keskustella ohjaavan professorini kanssa lisäajasta. Pitäisi kaiketi, koska työlupani loppuu kolmen kuukauden kuluttua. Luulen, että parasta olisi yrittää mennä Montrealiin, sieltä löytyy kuulemma Kanadan kristillisimmät(*) naiset.

Mun työhuoneeni Hervannassa oli muuten suurinpiirtein saman kokoinen kuin nykyinen asuntoni (jos jätetään eteinen ja kylpyhuone pois).

(*) Henkilö, joka katselee elämää ikuisuusperspektiivistä, voi antaa vapaasta sydämestä. Tällainen henkilö voi antaa iloiten. Jumala rakastaa hilpeää antajaa. Hilpeä antaja on sellainen, joka antaa iloisen huolettomasti.

10:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home