tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Tupakoin aina työskennellessäni

Tämä mies polttaa Marlboro-tupakkaa, mutta millainen mies hän oikein on?
Olen mies joka pitää autojen kanssa työskentelystä. Puran ja kokoan mielelläni koneita ja syvennyn työhöni niin, että unohdan ajan kulun. Joskus unohdan jopa syödä, mutta en koskaan tupakoida. Tupakoin aina työskennellessäni.

Entä miksi poltan Marlboro-savukkeita? Faktojen takia. Haluan että savukkeeni maistuvat joltain. Marlboro-tupakka maistuu tupakalta. Toiseksi, pidän asioista jotka ovat yksinkertaisia ja toimivia; Marlboro-aski on yksinkertainen ja toimiva.
Näin totesi miehekäs Marlboro-mies 50-luvun yhdysvaltalaisessa televisiomainoksessa, jonka olen valitettavasti ehtinyt kadottamaan enkä enää löytänyt linkkiä uudelleen.

Tupakointi ei ole erityisen suosittu harrastus kanadanmaalla, hieman kuten amerikkalainen rappiojazz ei koskaan saavuttanut neuvostokansalaisten suosiota kuten Suomi-Neuvostoliitto -seura meitä aikoinaan valisti. Sisätiloissa polttaminen on luonnollisesti kaikkialla kielletty ja tupakointipisteitä on melko harvoin tarjolla myöskään rakennusten ulkopuolella. Yliopistolla näkee varsin harvoin kenenkään polttavan, ja tällöinkin kessuttajat ovat joko aasialaisia tai eurooppalaisia. Olen nähnyt merkittäviä määriä tupakoitsijoita lähinnä taannoisen amerikkalaisen jalkapallo-ottelun erätauolla ja enemmän rok-henkisten baarien ulkopuolella. Erityisen huomionarvoista on se, etten ole vielä onnistunut bongaamaan kaikkialle syljeskeleviä teini-ikäisiä pikkukoviksia mistään. Syljeskelyyn ja roskaamiseen tuntuvat tilastollisesti merkityksettömän otokseni perusteella syyllistyvän lähinnä nuoret kiinalaiset miehet ja varttuneemmat arabimiehet. Tämä voi johtua toki siitä, että hengailen pääsääntöisesti kampusalueella.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että Kanadassa myytävät savukkeet denaturoidaan -- jos tämä on tupakan kohdalla ylipäätään mahdollista -- jollain lisäkemikaalilla. En ole ainoa joka on tullut tähän tulokseen, nimittäin samaan tulokseen ovat päätyneet kaikki enemmän tai vähemmän muut tuntemani nikotiininpiikittäjät. Sama savukemerkki Euroopasta tuotuna ja paikan päältä ostettuna maistuvat aivan erilaiselta. Kävin viime vuonna läpi toistakymmentä eri merkkiä ja kaikki maistuivat lähes yhtä karsealta: eivät ehkä aivan legendaarisilta Ducados-savukkeilta, mutta häiritsevän paljon kuitenkin.

Lisätään tupakointimahdollisuuksien puuttumiseen, surkean makuisiin kessuihin ja sosiaaliseen paheksuntaan kymmenen dollarin hinta rasialta ja voilá: saadaan aikaiseksi ympäristö jossa röyhyttäminen ei erityisesti kukoista. Kessua vetävät alaluokan edustajien lisäksi lähinnä taideaineiden lukijat ja muuten vaan niinkuin tosi vaihtoehtoiset tyypit. Siis sellaiset, joiden kanssa en haluaisi työskennellä mutta joiden kanssa viettäisin mieluummin vapaa-aikaani.

Kyllästyttyäni toimimaan Collegen virallisena kessun hovihankkijana -- siis ainoana joka lähikaveripiiristäni ostaa ne kessut -- päätin tilapäisesti keskeyttää röhyämisen. Parin ensimmäisen suurenmoisesti ahdistavan päivän jälkeen tilapäisprojektini osoittautui yllättävän helpoksi. Toisin kuin Suomessa, jossa öyhöttävä seurapiirini ei suostuisi astumaan jalallaan savuttomaan tilaan, täällä kessuttomuus on perin helppo toteuttaa. Ainoa ongelma on mieletön ruokahalu: ruhoni signaloi kiljuvaa nälkää aamusta iltaan ja päivästä yöhön. Kun illallisella tarjoillaan jälkiruoka joka ilta ja työpaikalla tyrkytetään sponsoroituja donitseja harva se päivä, sorruin tavoistani poiketen järjettömään mähkäämiseen. Tulos: kolmessa viikossa muutuin iljettäväksi duci-buci:ksi (*). Ylenmääräisesti turvonnut valkoinen valaanvatsani valuu tiukkojen rok-farkkujeni vyötärön ylitse ja suurin osa paremmista paidoistani muuttui käyttökelvottomiksi. Kohtuullinen suoritus, sano.

Vaikka kuinka hyvä terveys on parempi kuin huono terveys, tulin silti siihen tulokseen, että tupakoimattomuus baarissa on kuin Apocalyptica soittamassa covereita: parhaimmillaan pirun hienoa, mutta kaiken aikaa odottaa milloin päästään varsinaiseen asiaan.

(*) Duci tarkoittaa unkariksi tuhtia; Maci on karhu unkariksi ja Maci-Lacin -- Yogi-karhun -- lihava kaveri on nimeltään Buci-Maci. Aina sitä oppii uusia asioita.

12 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Pahus. Ei kuulosta kovin teräksiseltä. Kun kurnii, koita valoravintoa, se sopii erityisesti teille joogeille ja muille valistuneille.

Ja niin kauan kuin vedät edes kaksi leukaa, olet voitolla.

T: V

2:46 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ens viikolla mullakin menee kaks.

Mutta asiaan, asiaan: MP voisis laittaa
näkyviin numeerista tietoa läskeistään,
kuten kunnon ihmiset tekevät.

T: VV

2:55 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Kyllä mä valkulle aina yhden enemmän annan kuin vertaisvoimailija! Mä leikkautin tänään hiuksenikin lyhyemmäksi kuin Timolla joten nyt mä olen mies enkä mikään pitkätukkainen hippi. Edellisen kerran kun kävin vaa'alla ennen lopullista läskistymistä lukema oli 166 lbs. Tarkistan uudet lukemat vaikkapa perjantaina salilla.

(Oikeasti näytän ennemminkin 24-vuotiaalta pojulta jolla on Jofa päässä.)

7:08 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Oikein! Molempiin kohtiin. Mutta nyt kuvaa näkyviin, sekä jofasta että maidonvalkeasta valaanlihasta.

T: V

4:20 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

En halua ehkä nähdä kummastakaan kuvaa, joten herra tutkija (erikoistutkijan nimike lakkautettiin ja niistä kaikista tehtiin tutkijoita, eli taviksia) pitää palauttaa äkkiä maan pinnalle. Eihän tuo nyt ole painona paljonkaan. Huomasin nimittäin eräänä päivänä juurikin mennellä viikolla, ettei mua tarvitsekaan enää punnita neuvolassa. Rajapyykki on ylitetty - tästä ei pääse enää kuin ylöspäin...

12:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

i checked it, there are something about buci-maci, maci-laci and duci buci and 5 comments, about what, aaaa?????
gombocska

3:07 ip.  
Blogger erityistutkija said...

Jos tämäniltaisesta "mun kivet on graniittia"-sessiosta jää käteen kuvia niin siinä tapauksessa luvassa lienee jonkinlaista otosta valaanlihasta ja jofasta. Noin lyhyesti, jos naamaa ei lasketa niin daungreidaus tapahtui Dave Grohlista Bruce Dickinsoniin.

Jiipee katsoo tarkemmin ja huomaa puhuttelevansa erityistutkijaa, täällä mitään erikoistutkijoita olla. Sitäpaitsi mähän olen tämän lisäksi sekä tutkimuskamu että vanhempi tutkija toisin kuin sä, poika. :) Yrittäisit edes saada sen kirjasi loppuun.

5:12 ip.  
Blogger erityistutkija said...

To Gombocska: Neener neener neener, I'm not telling you! The postdoc brownbag was postponed, but the St. Paddy's celeb with Julia and co is still on at Wolf&Hound tomorrow around 9.

Slovakian kansallisvaate ei ole susti-susti ja Unkarissa syödään paprikaa, mutta koska et ymmärrä suomen kieltä, tämä lause näyttää todennäköisesti ärsyttävältä mikä on aivan oikein.

5:29 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

http://www.archive.org/details/ClassicT1948_3
(Häkämies löytyy täältä).

Tulipa ET mieleeni, löytyisikö Kanadasta 'MORE' -savukkeita? Nauroivat pihalle ruotsinlaivasta viimeksi, kun menin kyselemään. Tahtoo olkea - maksan hyvin!

8:16 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Kiitos Käelle linkistä, täytyi oikein ajan kanssa nautiskella. En tiedä löytyykö täältä MOREa mutta joka tapauksessa kaikki tarjolla oleva mahorkka on niin tasaisen pahaa ja ihanan törkeän makuista, että eiköhän täältä jonkinlainen toppa olkea löydy, jos ei peräti maailmanluokan paali.

11:05 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Pari vuotta sitten pomo oli heittämässä _jotakin_ pois. Mä ja Tenu ehdittiin onneksemme hätiin:

http://morecigarettes.atspace.com

(Jos löydät jonkinmoisen topan, salakuljeta se Suomeen, koska noista on jäljellä paha maku vain.)

12:56 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Varsin oikeutettua "kritiikkiä" ja ehkäpä tässä lähiaikoina jotain tapahtuukin, kun pääsin vihdoin omalta osaltani tuosta luentokaudesta eroon. Voin muuten kertoa, että tämä uusi periodisysteemi on _hieman_ raskas ... Mulla on ainakin paukut jo ihan loppu, ja tänä keväänä jäi käytännössä kaikki suunnitellut paperit kirjoittamatta ... Tai no - jos jaksaisi ja viitsisi, niin olisi tuossa syksyllä yksi sessio siellä pohjoisamerikassa luvassa. Enpä taida...

5:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home