sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Wappuavaimet

Tämä on järjestyksessä toinen ulkomailla vietetty työväen juhla, ensimmäisen, Pariisissa vuonna 1998 vietetyn vapun jälkeen. Vuosien varrella kerääntyneen kokemukseni kunniaksi olen kerännyt muutamia ohjeita.

Vappua viettäessään kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin, juhlan onnistumista edesauttaviin asioihin:
  • Jäsenten rentous ja sopiva irrottelu takaavat paremman suorituskunnon. Kireää polvilumpiota voidaan irroittaa nivelsiteistä esimerkiksi liukastumalla hallitusti satunnaisen teron lattialle matkaansaattamaan pitkään sylkeen. Suorituksen jälkeen liikuntavälineiden huolto voidaan suorittaa pyyhkimällä hylat pois keittiörätillä. Tarvittaessa pelivälineitä voidaan lopuksi huoltaa raikastamalla niitä naisten Fii-deodorantilla. Myöhempi liikkuminen on syytä suorittaa taksilla. Parhaat urheilulääkäripalvelut on tarjolla Särkänniemen liikuntapuistossa.

  • Liiallinen kireys esimerkiksi stressin aiheuttamana voi näkyä myös kasvoista. Parempi juhlia rennosti eikä otsa rypyssä! Otsanahkaansa voi siloitella myös itsehoitona ns. lasipöytäskalpeerauksen avulla. Sijoittaudutaan tarkistelemaan maailmaa lasikantisen pöydän alta. Tässä vaiheessa on syytä muistaa desinfioida ympärysalue etanolilla. Noustaan ylös reippaasti ja kursailematta, ja muistetaan osua otsalla pöydän terävään reunaan. Vielä hieman liimaa terveyskeskuksesta ja voilá: ihosi uusi ilme kestää jopa vuosia!

  • Tasapaino- ja lihasharjoitukset voidaan suorittaa esimerkiksi saunomisen yhteydessä lihasten ollessa jo rentoina esimerkiksi kerrostalon ikkunasta roikkumalla. Liikunnan tuomaa riemua ja yhteisöllisyyttä voit helposti kokea kunhan ikkuna sijaitsee siten, että myös muut taloyhtiön asukkaat pääsevät seuraamaan näytöstä, ehkä jopa kameroiden kanssa. Lämmitä vielä vaikkapa talon naisväen mieltä järjestämällä ekstraa: esittele esimerkiksi reaktionopeuttasi kaatumalla leikkimielisesti kohti pöydänkulmaa (kts. edellinen kohta, mutta materiaalina tammi tai tumma mahonki), mutta väistä viime hetkellä ja ota kaatumisen paino vastaan etuhampailla. Hauskaa leikkimielistä jekkustelua!

  • Joskus ulkoilma ja juhlamieli saattavat kuitenkin johtaa huomion herpaantumiseen. Huomion palauttamiseksi hyvänä keskittymisharjoituksena voidaan järjestää akrobatiaesitys, jossa avustaja lähettää leikkimielisesti sinut ja itsensä painiotteella asfalttiin. Muista olla kohtelias ottaessasi painonne vastaan, koska avustajallasi on jo kädet täynnä töitä sinua sitoessaan. Asfaltti on kova alusta, joten kannattaa pyrkiä tuomaan ensimmäisenä maahan jokin luinen osa, kuten esimerkiksi otsa. Kun olet näin kasannut taas ajatuksesi, voit viettä kuulaan keväisen yösi päivystysklinikalla muiden suviyön huumaannuttamien runosielujen kanssa!

  • Valitsit minkä tahansa edellisistä harjoitteista, muista kuitenkin hemmotella itseäsi ihohoidolla. Helpoin tapa imeyttää proteiinia ihoosi on sijoittaa sängyn tai sohvan viereen vaikkapa raikas kebab-annos johon sijoitat kätesi ennen levolle käymistä. Konössiöörien tiedetään käyttäneen tätä menetelmää hoitaessaan kehonsa herkimpiäkin alueita.
Näitä miettiessä tuli mieleeni, että viime vappuna oli aivan poikkeuksellisesti helvetin hauskaa. Onko siitäkin kulunut aikaa jo vuosi?

Kanadassa ja sen etelänaapurissa konstaillaan, joten paikallinen työväen juhla ajoittuu syyskuun 1. maanantaihin. Seuraava paikallinen pyhäpäivä on Victoria Day, 22. päivä toukokuuta. Tänään en ole nähnyt muuta juhlintaa kuin töistä puolen yön aikoihin palatessani kaksi nuorta miestä, jotka leikkivät jonkinlaista kanadalaista käänteistä littaa ajaessaan kolmatta miestä takaa metalliputkien kanssa. Useamman korttelin matkan jälkeen ne lopulta luovuttivat ja alkoivat huutamaan tämän perään jotain josta en saanut selvää. Nuorisolla sitä riittää energiaa, aina vauhti päällä!