tiistaina, toukokuuta 02, 2006

Runouden taikinatiinu

Nyt löytyi niin täydellinen lyyrinen kiulu josta ammentaa ettei mitään järkeä. Eräs Tampereella vaikuttava perheenisä, historioitsija ja m1eh1t3ttyj3n alu3id3n palauttaja on nimittäin laajentanut muutenkin ahkeraa sisällöntuotantoaan nettiradion puolelle.

Tämä 5uur-5uomi r.y.:n ainoa jäsen teki minuun, nuoreen lukiolaiseen lähtemättömän vaikutuksen jo Tampereen kunnallisvaaleissa 1992 esittämällä teemakseen vaatimattomasti "m1eh1tettyjen alueiden palauttamisen". Aamulehden ilmoituksessa oli aihetta sivuavasti 5uur-5uomen kartta, erinäisiä nuolia ja jämerä ilmoitus jonka mukaan Suomen talous kääntyisi takaisin nousuun kunhan jokainen suomalainen saisi markalla hehtaarin maata (ja m1eh1ttäjäryssä ajettaisiin ulos alueilta, luonnollisesti).

Neljä vuotta myöhemmin, ollessani jo salskea ja hieman alkoholisoitunut opiskelija, paras opiskelukaverini Sökö soitti ja keuhkosi innoissaan uudesta löytämästään kaapelikanavasta, Tv-Tampereesta, joka oli kuuleman mukaan jotain niin hienoa että minun tulisi välittömästi rientää tutustumaan siihen (kaljakassien kanssa, toki). Ensimmäinen koskaan näkemäni ohjelma myyttiseltä kanavalta oli Tv-Tampereen kunnallisvaalitentti. Asiakeskeisen näköisessä vaalistudiossa oli pukuun pukeutunut mies haastattelemassa... niin, ketä muutakaan kuin m1eh1tettyjen alueiden armotonta palauttajaa, yhdessä Luonnonlain Puolueen joogalentäjän kanssa. Lääkkeeksi kaikkeen työttömyydestä korkeaan veroäyriin, ja lopulta pyörätuoliin sidotun kuntalaisen esiintuomaan liian korkeiden rotvallin reunojen aiheuttamaan epäkohtaan löytyi "s1lp0jasomalien karkoittaminen".

Vuonna 2000 autoni tuulilasiin ilmestyi Sepin jakamia lentolehtisiä jossa kunnallisvaalien teeseiksi ilmoitettiin mm. "hammurabin laki voimaan: s1lpojas0maleille s1lpojas0malien kohtalo ja m1ehittäjäryssä ulos". Sain myös postiluukustani käsittämättömän Osuuspankin postikortin jossa ruskeapaitaiset vaaleahiuksiset pojat katsoivat ringissä alaspäin suoraan kohti kortin lukijaa, ja jonka toiselle puolella luvattiin miehittäjien välitöntä karkoittamista (muutamilla hakaristileimoilla varustettuna).

Minun piti ottaa tähän muutamia pätkiä Sepin ja "haastattelijan" keskustelusta jossa jälkimmäinen vertasi Sepiä vaatimattomasti niin Martti Lutheriin kuin Yhdysvaltojen perustajiin, mutta sitten tajusin, ettei tätä hienoutta voi ymmärtää ilman riittävää taustoitusta. Niinpä rikon itselleni tekemän lupauksen ja linkitän |-|alla-ah0n ylläpitämille, ansiokkaille T3soma-sivuille. "Sananvaihto on rujointa, mitä suomen kielellä on milloinkaan missään mediassa harrastettu. Minkäänlaista rotia ei keskustelussa ole. Satunnaisen lukijan tukka nousee pystyyn, ja tosikot lopettavat lukemisen heti alkuunsa. Monet ovat antaneet ylläpidonkin kuulla kunniansa moisen saastan arkistoinnista, ja reippaimmat ovat tehneet rikosilmoituksen, milloin milläkin nimikkeellä."

Tämä Wagnerilla lähetyksensä aloittava "radiokanava" tarjoaa yhteyden toiseen, rinnakkaiseen ulottuvuuteen. Rinnakkaisessa ulottuvuudessa puhutaan Tampereen murteella. Jätän tarinoinnit n33k3r3istä väliin ja otan vain yhden runollisen lainauksen jossa Sepi kuvaa vihreitä politiikkoja. Jaksotus minun, sanat vain ja ainoastaan Sepin.

lyödään tuohon vihreä iso meloni pöydälle /
näyttää vihreältä mutta /
kun lyödään halki /
näyttää punaiselta

eli tämä sama kommunistinen hapatus /
melonin punainen hedelmäliha

melonin kohdalla saattoi olla ja yleensä onkin /
hyvää ja syötävää /
vaikka vettä suurelta osin /
mutta tässä tapauksessa ei ole todella /
vihreää eikä punaista /
hyvää hedelmälihaa

vaan se on totaalisesti tällaista /
mitenkä sanotaan /
eukalyptuspuun viljely entisten sademetsien alueella /
siellä ei mikään muu viihdy, mikään muu ei saa elää /
kaiken se tuhoaa, kaiken se vie /
mitään se ei anna /

80 metriä sademetsää katoaa
ja tilalle tulee /
tällainen /
niinsanottu

puunjalostusteollisuuden tuote.

(suosittelen sitä nettiradiotakin johon en suostu linkittämään vain ja ainoastaan aiheeseen valistuneille henkilöille)

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

2:29 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Sökö väittää että vain sinä otit kaljaa... Pitäkkö paikaansa?

4:14 ap.  
Blogger erityistutkija said...

Edit: ruumiiseen liittyviä tunnistetietoja tuhottu, sillä onhan tämä sentään on aukottoman anonyymi aivoröyhtäisy: kukaan ei ole niin kova haxor että saisi allekirjoittanutta käpälälautaan (esim. seuraamalla paria sivulla olevaa linkkiä).

Tottahan se on: Sökö on kreisi streittari.

PS. Missä mun dallaspullat viipyy?

4:26 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kevyesti googlettamalla löysin peräti kolme kappaletta "Sepin" (nnn).blogspot.com blogeja. Ehkä olen tosikko, koska lopetin lukemisen heti alkuunsa. On kyllä sellainen suklaatiinu, ettei mitään pohjaa! Mies on varovaisen arvioni mukaan pähkähullu ja vaarallinen sekopää.

Sen nettiradiolinkin voit kyllä laittaa, koska pidän Wagnerista.

Ja muuten, se LLP:n perustajajäsen on entisiä luokkakavereitani...

11:35 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home