sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Toiseuden kohtaaminen

Kyyditsin Romanian lahjan tietokonegrafiikalle lentokentälle. Äänestä päätellen Subaru käy kolmella sylinterillä. Hävettää. Laskin käyneeni kouluja yli kaksikymmentä vuotta. Olen edelleen tyhmä ja laina-autonikin ovat toistakymmentä vuotta vanhoja. Auton ylpeä omistaja lähti kaksiviikkoiselle kiertueelle Japaniin, minä puolestani päätin edesauttaa aktiivista elämäntyyliäni ajamalla kera ilmastotieteilijän Moutain Equipment Co-Op:iin, Vancouverin suurimpaan ulkoiluvälineitä myyvään puljuun, terveiden ja punaposkisten nuorten aikuisten IKEAan.

Rahankäyttöni on muuttunut täällä länsirannikon vauraassa onnelassa huomattavasti leväperäisemmäksi kuin mitä se kotona oli. Kyse on pääsääntöisesti kaljaan ja kessuun kuluneiden rahavarojen uudelleenohjauksesta ja itsensä kusettamisesta. Olen ilmeisestikin saavuttanut jonkinlaisen taitekohdan elämässäni, koska yht'äkkiä koen tarpeelliseksi omistaa lukuisia teknisiä urheiluasusteita. Katselin himoiten toinen toistaan hienompia ja tarpeettomampia välineitä. Jopa melontaseuran kilpavarusteluun olennaisena osana kuuluvia koottavia jalallisia retkiviinilaseja löytyi kokonainen hyllyllinen. Luonnollisesti ostin myös Polarin sykemittarin. Aion mitä pikimmiten hankkia alkoholimyrkytyksen ja digitalisoida sen Excel-taulokoksi.

Aurinko paistoi ja kannoin itseeni tyytyväisenä laukussani miesrintani paljastavia teknisiä paitoja. Kuluttaminen on huikeaa, mietin istuessani läntisen Hastingsin Caffe Artigianossa nauttimassa capuccinoani, jonka vaahdon nuori naispuolinen barista oli muotoillut ilman sapluunaa sydämen muotoiseksi, vain minua miellyttääkseen. Sisälle rynnäköi hygieniarajoitteinen mies tivasi minulta, nautinko kalliista ruuastani kun ihmiset ulkona näkevät nälkää. Maistoin tuorejuustolla ja kapriksilla varustettua lohibageliani ja myönsin olettamuksen oikeaksi. Minua kehoitettiin häpeämään ja syystä: unohdin siirtää voissa haudutetut punasipulini bagelin päälle. Yritin kiittää neuvosta mutta tonysopranon oloinen tarjoilija siirsi gurmandin ulos kahvilasta. Nautin sitruunavettä jälleen yhtä kohtaamista rikkaampana.

Nyt on mukavaa istua läppäri sylissä, kuunnella Röyksoppia ja ihailla uutta sykemittariani.