lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Illuminati

Salaliittoteorioiden hieno puoli on se, että ne ovat uskonnon tavoin määritelmällisesti kaiken rationaalisen todistusvoiman ulkopuolella. Mille tahansa todisteelle tai sen puutteelle löytyy ad hoc -selitys. Yleensä liittyen siihen, että ne kontrolloivat mediaa. Ja niitä puolestaan kontrolloivat ne.

Sain sähköpostilaatikkooni seuraavaan linkin: http://video.google.com/videoplay?docid=-8260059923762628848. Puolitoistatuntinen dokumentti 9/11-hyökkäyksistä on muikeaa katsottavaa, hyvää viihdettä ja toistaiseksi selkeästi uskottavin näkemäni yritys osoittaa, että ne olisivat tosiasiassa hyökkäysten takana. Suosittelen kyseistä aivojumppaa mikäli ei ole parempaakaan tekemistä.

Lisäys: Dokumentin viihdyttävyys on tietenkin siinä, että sitä katsellessa voi mielessään miettiä montako aukkoa ja argumentointivirhettä sen todisteluista onnistuu itse löytämään, ja toisaalta tarkkailla itseään ja saada itsensä toistuvasti kiinni henkisestä laiskuudesta ja kritiikin puuttesta. Sääli tosin että dokumentille ei löytynyt vakuuttavamman kuuloista lukijaa, nyt aivojen heittämistä narikkaan I want to believe -hengessä häiritsi alituinen kuva baseball-lippiksellä varustetusta amerikkalaisesta college-opiskelijasta.

On todennäköisempää että suurin osa tuon linkin saaneista ihmisistä lyö videon katselun sijaan saman tien hakukoneeseen sanat "loose change", "911" ja "rebuttal", mutta mieluummin sitä katsoo spoilerit jälkikäteen: http://911research.wtc7.net/reviews/loose_change/introduction.html

Tämä lisäys oli tietenkin tarpeeton.