torstaina, syyskuuta 28, 2006

Lähimmäiset

Kohtaamani siivoojat (tai floor care technicians, kuten ammattinimike kuuluu) ovat vähintään keski-ikäisiä ja puhuvat englantia vahvasti murtaen. Toisin kuin Suomessa, puolet heistä näyttäisi olevan miehiä. Nämä tuntuvat tekevän töitä iltamyöhään tai yöllä. Tunnistavat minut pärstäkertoimen perusteella ja ovat kohteliaita.

Kohtaamani Starbucksin myyjät (baristas) ovat nuoria. Nämä tuntuvat tekevän töitä niin aamuvarhaisella kuin yömyöhällä. Tunnistavat minut pärstäkertoimen perusteella ja ovat kohteliaita. Läheisen Starbucksin tummasilmäinen tytär on joskus niinkin kohtelias, että kahvileivät vain sattuvat hajoamaan hänen käsiinsä ja hän on pakotettu antamaan ne minulle näytteiksi.

Kohtaamani viinakaupan myyjät (Alcohol technicians? Booze-baristas? Näyttäisi olevan tylsästi store clerk) ovat satunnaisesti kohteliaita. Läheisen viinakaupan matroona tunnistaa minut pärstäkertoimen perusteella mutta häneltä ei ole luvassa näytteitä. Viinaksia se kyllä tuputtaa niin että altis mieli sortuu ja ostaa.

Henkilöt joihin olen luonut suhteita tutkijakoulun opiskelijoiden ja kolleegojeni lisäksi ovat siis siivoojat, kahvilan myyjät ja viinakaupan täti.