torstaina, joulukuuta 21, 2006

Mitä republikaanijeesus tekisi?

Kulauttelen yhtä kanadalaisista suosikkioluistani, Brasserie McAuslanin St-Ambroise Bière Blondea. Kuten nimestä voi päätellä, tämäkin nautintoaine tulee oireellisesti Quebecista. Quebec eräänlaisena eurooppalaisena (elämäntavan, ja vain sen puolesta) tuntuu pitävän Kanadan rehellisenä ja varpaillaan. Toki olen puolueellinen, mutta minua onkin koulutettu niin Verón kuin naapurieni Maximen ja Chantalin (Max on joukon ainoa separatisti) puolesta pitämään sinivalkoisten puolta myös Kanadassa. Quebecilaiset saivat taas lisää vettä myllyyn kun Kanadan pääministeri Stephen Harper kuukausi takaperin yritti ostaa irtopisteitä ja päätti esittää Quebecin tunnustamista "omaksi valtiokseen Kanadan sisällä". Quebec on paljon (hyvässä mielessä) vasemmistolaisempi kuin loput Kanadasta. Ehkä British Columbia omana hippiprovinssinaan on lähempänä Quebecia, mutta QC on jossain mielessä silti voima joka tasapainottaa Kanadan poliittista kenttää ja mielipideilmastoa etelänaapuriin nähden. Harper on tietenkin Albertasta, joka on puolestaan Kanadan Texas ja siten konservatiivisin provinssi.

Että yllä kirjoitetussa ei ole mitään tolkkua tai punaista lankaa? Totta, ei siinä olekaan; se on vain kokoelma tiedon jyväsiä. Minä en nimittäin ymmärrä kanadalaisesta politiikasta hevon helvettiä. Sen sijaan oheinen Burnabyssä otettu kuva Stephen Harperista ja nuoresta kriitikosta on Kanadassa ymmärrettävistä syistä erittäin kuuluisa. Huvittavana six degrees-yksityiskohtana voin todeta tavanneeni ko. kersan ja hänen vanhempansa, jotka ovat ystäväni Tomin sukulaisia.

Noin muuten, joulun alkamista odotellessani, ei ole ihmeempää raportoitavaa. Olen jo hyväksynyt sen tosiasian, että työni UBC:lla ei tule tuottamaan minkäänlaista konkreettista ja käsin kosketeltavaa lopputulosta (siis tutkimuspaperia tai -työkalua -- materiaalia kyllä olisi, mutta aika ei antanut myöten sen viemiseksi loppuun). Aion 23. päivä mennä Verón nyyttäreille. Minun pitäisi viedä jotain tarjottavaa, ja ajattelin tehdä jotain tästä suomalaisen jouluruokasivuston listasta: http://www.dlc.fi/~marianna/gourmet/season1.htm Vaikka kaikesta huolimatta olen toinen niistä kahdesta asiasta joista olen saanut aikojen kuluessa ainoastaan kehuja tyttäriltä on kokkaaminen, en ole koskaan edes yrittänyt tehdä jouluruokia. Rakastan perunalaatikkoa, joten voisin ehkä koittaa tehdä yhden erän (tosin huijaamalla, eli käyttämällä siirappia).

Verón tilaisuuden lisäksi kokkaustaitoja tarvitaan 25. päivänä jolloin osallistun Collegen jouluaterialle. Ateria on tosin tehty kanadalaisen mallin mukaan ja suurin yhteinen nimittäjä suomalaisen jouluaterian kanssa on ... herneet. Kalkkunoita täältä löytyy lähes jokaisen supermarketin pakastealtaasta.

Välipäivänä, siis 24. päivänä, ajattelin käydä lautailemassa Grousella Tibin kanssa ja tämän jälkeen ehkä Stanley Parkissa ja lopulta joulu-aterialla Livian ja Orcunin kanssa. Viime vuoden eksoottinen jouluaatto Livian ja Navjotin kanssa valopuiston ja argentiinalaisen ravintolan kanssa on jäänyt yllättävän positiivisena mieleen.

Näin muuten en tehnyt tänään muuta kuin sovin muutaman haastatteluajan. Pari työhaastattelua ja pari uraohjaushaastattelua olisi seuraavan kuukauden aikana edessä. Sitten kävin salilla piinaamassa siimoja ja ostamassa kaupasta aineksia jouluruokiin. College ja kampus ovat lähes tyhjentyneet ihmisistä.