maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Tietojen Kanava

Tietojen Kirjan nykyaikainen versio, Tietojen Kanava (Knowledge Network) kertoo tänään neitsyydestä ja itsensä säästämisen ilosta.

Koskettavassa dokumentissa nuori ja kaunis nainen ilmoitti harrastaneensa säännöllisesti seksiä eri miesten kanssa 15-vuotiaasta lähtien. Lähetyessään ilmeisesti 25. ikävuottaan naisesta alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, etteivät nämä miehet oikeasti välittäneetkään hänestä persoonana. Niinpä hän on yksipuolisella päätöksellään hankkinut takaisin neitsyytensä (to regain virginity) voidakseen tulevaisuudessa antaa suurimman mahdollisen lahjan henkilölle, josta todella välittää. Ohjelman tieteellisemmässä osiossa valkotakkinen tohtori kokee tekevänsä altruistista työtä rekonstruoimalla maahanmuuttajatyttöjen immenkalvoja. Kaukaasialaista syntyperää oleva tohtori olisi omien sanojensa mukaan "isänä tai veljenä itsekin tyytyväisempi jos tyttäreni tai siskoni olisi korjattu". Ikäihmisiä edustaa ihan aito neitsyt Susanne, joka kertoo ylpeästi ettei olisi kyennyt säästämään suurinta mahdollista lahjaansa 61-vuotiaaksi asti ilman Jeesuksen apua. Nyt Susanne on naimisissa ja seksielämä sujuu kuin rasvattu.

Niin, että ottakaa opiksi ja säästäkää itseänne, senkin iljettävät sodomiitit!

Tätä ohjelmaa kummasteltuani muistin, mitä minut Collegeen neuvonut intialainen lähes-paras-ystäväni ja kolleegani totesi lauantaina linja-autoa odotellessamme: yli 90% hänen vastaavalla koulutustasollaan ja ylemmän keskiluokan perhetaustallaan varustetuista intialaisista ystävistään menee naimisiin suvun järjestämän morsiamen kanssa -- ja suurin osa säästää itseään avioliittoa varten. Suurin osa heistä myös kokee, että järjestetyllä järkiavioliitolla on suuremmat onnistumisen edellytykset kuin rakkausavioliitolla -- ja ilmeisesti perinteiset häämenot viikkoja kestävine juhlineen ovat niin kalliit että on muutenkin parempi myös pysyä avioliiton satamassa. Ystäväni sisaren mennessä naimisiin hänen vanhenpansa maksoivat viulut (ruuat, juomat, matkat ja hotellimajoituksen) sadoille sukulaiselle eri puolelta Intiaa, ja sulhaselle muistaakseni annettiin myötäjäiset uuden auton muodossa.

Rääväsuinen Intian setä itse on vanhempiensa suureksi mielipahaksi päättänyt rikkoa perinteen ja etsiä itse itselleen vaimon, mutta kuulemma 25 vuoden kypsässä iässä hänen poikamieheyttään pidetään suvussa jo skandaalimaisena. Samanlaisia tarinoita kuulin joskus epäsuorasti Nokialla työskennelleistä intialaisista, mutta näin jaksavat nämä kulttuurien väliset erot aina vain kiehtoa.